Grup62
Jaume Clotet Planas
 ©Xavier Torres-Bacchetta
©Xavier Torres-Bacchetta

Jaume Clotet Planas

Jaume Clotet i Planas (Barcelona, 1974) és llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Història per la Universitat de Barcelona. Va ser corresponsal al País Basc entre els anys 2001 i 2003 per al diari Avui i l’emissora Ona Catalana i posteriorment va ser cap de premsa del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, sotsdirector de l’Agència Catalana de Notícies, cap de política del diari Avui, director general de Comunicació del Govern i director de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.

És coautor de Les millors obres de la literatura catalana (comentades pel censor) (2010) i de la novel·la Lliures o morts (2012), amb la qual va vendre més de 20.000 exemplars. També és autor de diversos contes infantils i del llibre 50 moments imprescindibles de la història de Catalunya (2014), i és coautor de l’assaig Política de defensa i Estat propi (2017). L’any 2016 va guanyar el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica amb El càtar proscrit

Al llarg de la seva carrera ha impartit classes a la Universitat Internacional de Catalunya i a la Universitat de Vic, i ha estat consultor de processos periodístics i d’estratègia comunicativa. Col·labora regularment amb diversos mitjans de comunicació.

X: @jaumeclotet

Instagram: @jaumeclotet_

Premis

Premi Josep Pla Guanyador Edició 2024 Saber-ne més
Premi Nèstor Luján Guanyador Edició 2016 Saber-ne més

Bibliografia de Jaume Clotet Planas

Carregant...