Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

A micròfon tancat

Una visió personal de la ràdio en català
Editorial: Pòrtic Edicions
Col·lecció: P.VISIONS
Nombre de pàgines: 224

Sinopsi de A micròfon tancat:

Lluís Urpí ens explica la seva visió del periodisme radiofònic i les anècdotes més reveladores amb personatges populars.
L'immens poder de comunicació, tan social com íntima, de la ràdio és el que genera, d'una part, pressions polítiques i, de l'altra, una curiositat insaciable sobre el que es cou a l'altra banda de les ones. Qui decideix la primera notícia? Però també: quina persona de carn i ossos articula aquella veu que ens fa companyia en tants moments especials? Lluís Urpí, un dels màxims responsables de la ràdio en català, un aventurer apassionat, ens explica des de dintre, amb sentit crític i amenitat expositiva, la seva visió del periodisme radiofònic i les anècdotes més reveladores amb personatges populars, com Ernest Lluch, Mikimoto, Andreu Buenafuente, Joaquim M. Puyal, Júlia Otero i Montserrat Minobis, entre tants altres. Hi trobareu la seva opinió fnamentada sobre l'evolució de Catalunya Ràdio, sobre el salt d'alguns professionals -com Jordi Basté i Toni Clapés- d'aquesta emissora a RAC1, i una visió sàvia, humil i crítica del passat, present i futur de la ràdio pública i comercial de casa nostra.
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de A micròfon tancat

Lluís Urpí i Balsells (Sant Guim de Freixenet, 1962) és periodista i està vinculat a Catalunya Ràdio des de fa d'un quart de segle, havent estat d'entrada redactor de la delegació de Lleida, posteriorment quatre anys com a redactor al Departament d'Esports de la casa -va cobrir els Jocs Olímpics del 92-, i la resta d'aquest període com a membre del departament d'informatius, del qual és editor des del desembre de l'any 2004. Ha dirigit i prese... Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats d'actualitat
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 08/11/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9809-229-5 | Codi: 171623 | Format: 14 x 21 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: P.VISIONS | Sentit de lectura: Occidental

Blog

A micròfon tancat, de Lluís Urpí

Quan vam rebre A micròfon tancat, de Lluís Urpí, vam decidir passar-li a la Mireia. Per parlar d’un llibre de periodisme, qui millor que una periodista? Aquí teniu la seva ressenya:

L’inici de Lluís Urpí va ser silenciós. De fet, els seus pares van pensar que potser era mut perquè quan va néixer no plorava. No s’imaginaven pas que aquest “nen mut”, el periodista Lluís Urpí, acabaria essent un dels màxims responsables de la ràdio en català. Amb només tretze anys ja va tenir el seu primer contacte amb el món de la comunicació a Ràdio Tàrrega però se’l coneix per la seva llarga estància a diferents programes i informatius de Catalunya Ràdio. Diuen que les paraules se les emporta el vent. Fruit d’aquesta inquietud, Urpí decideix plasmar en el llibre A micròfon tancat les seves experiències, anècdotes i consells, tant professionals com personals, que ha viscut en el món de la ràdio.

Des dels primers contactes amb el micròfon, els inicis com a aprenent, les mil i una anècdotes de trobades amb personatges com l’expresident Jordi Pujol o les errades i riallades més simpàtiques que ha hagut de combatre en directe a la ràdio. Tanmateix, també reflexiona sobre la funció i el futur de Catalunya Ràdio.

Un llibre fet a mida per a estudiants de comunicació i per a tots aquells que vulguin descobrir els secrets, trucs i consells més sorprenents de la ràdio.

“Si un té il·lusió per ser periodista, endavant, sempre endavant, malgrat  tots els obstacles i condicionants.”

Totes les opinions de A micròfon tancat

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir