Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Amb una mà al davant i l'altra al darrere

Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Traductor: Elisabeth Ràfols Sagués
Nombre de pàgines: 120

Sinopsi de Amb una mà al davant i l'altra al darrere:

La primera novel·la d'Alan Bennett
Amb una mà al davant i l'altra al darrere és la primera novel·la d'Alan Bennett, autor molt conegut a casa nostra per la seva brillant i celebradíssima Una lectora poc corrent. Els Ransome són una parella convencional, típica i tòpica: vagament insatisfets, de classe mitjana i mitjana edat, sense fills i emocionalment bloquejats. Però el dia que els entren a robar a casa, les seves vides canviaran per sempre. A poc a poc, molt subtilment però de manera definitiva, comencen a descobrir petits detalls i petits plaers que trasbalsaran la placidesa en què estan immersos: la Rosemary descobreix els avantatges de comprar a la botiga de barri i els límits de la teràpia, i en Maurice somia amb un nou equip de música per escoltar Mozart. I quan tot just sembla que les coses tornen al seu lloc, una carta alterarà definitivament les seves vides. Amb una mà al davant i l'altra al darrere és un novel·la deliciosa, magníficament escrita amb l'estil concís i precís propi de Bennett, que seduirà lectors de tota mena.
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Amb una mà al davant i l'altra al darrere

Alan Bennett és un dramaturg molt famós a Anglaterra, tant conegut per les seves obres de teatre com per les sèries de televisió que ha escrit. També ha fet d'actor i fa deu anys que escriu narrativa amb gran èxit al seu país. AmbUna lectora poc corrent va seduir lectors i crítica a casa nostra. Empúries li ha publicat també la primera novel·la,Amb una mà al davant i l'altra al darrere. Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 08/03/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-774-9 | Codi: 174782 | Format: 13 x 19,5 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA | Traductor: Elisabeth Ràfols Sagués

Blog

Amb una mà al davant i l'altra al darrere

El Martí s’ha llegit Amb una mà al davant i l’altra al darrere, d’Alan Bennett, i ens n’ha fet la ressenya:

Amb una mà al davant i l’altra al darrere, d’Alan Bennett, és un petit llibre que narra les peripècies del matrimoni Ransome, una parella normal i corrent, de classe mitjana i sense fills i, sobretot, a qui el temps els ha desgastat un amor que potser va existir algun dia.

El punt de partida d’aquesta petita novel·la que té molt de guió cinematogràfic –aquestes són les arrels de l’autor- és que després d’un Cosí fan tutte potser no prou satisfactori, el matrimoni Ransome es troba la casa buida. No els han “robat” com diu la Sra. Ransome: els han “desvalisat”, corregeix l’advocat Sr. Ransome. Perquè ja se sap que les cases no es roben. Es desvalisen. Total, que es queden Amb una mà al davant i l’altra al darrere (el títol en anglès seria alguna cosa així com Amb la roba que porten posada)

El fet és que el nucli del seu univers se’n va a fer punyetes, o si més no, desapareix per complet, i és quan surten del seu pinyol que comencen a veure que existeix quelcom més fora de les portes de casa seva i la seva quotidianitat.

Ara resulta que tampoc està tan malament relacionar-se amb el noi immigrant que hi ha a la botigueta que està a quatre passes de la casa buida, que el món de fora d’aquest pinyol no és ni lleig, ni pobre, ni feréstec, i fins i tot pot tenir bon gust (això de menjar moniato no se’ls havia passat pel cap, fins ara).

A tot això, un petit gir de guió (tornem-hi, és d’on ve l’autor) farà que puguem anar veient una petita metamorfosi dels Ransome que, sempre mantenint les formes, obren el seu cap i el seu cor al món extern al pinyol.

Aquesta petita novel·leta es llegeix en un tres i no res i té un element que potser no es troba prou sovint en els llibres que ens cauen a les mans: tot el que llegeixes es imaginable. Aquesta és la gràcia del llenguatge proper a l’audiovisual. Potser no l’estàs veient a la televisió, però totes les imatges són al teu cap.

Una bona tarda de lectura i cinema imaginat.

Totes les opinions de Amb una mà al davant i l'altra al darrere

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir