Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Anatomia d'un desengany

La Catalunya que és i l'Espanya que no va poder ser
Col·lecció: L'ANCORA
Traductor: Àlex Gombau
Nombre de pàgines: 360

Sinopsi de Anatomia d'un desengany:

La Catalunya que és i l'Espanya que no va poder ser.

El suport a la independència a Catalunya ha crescut acceleradament els últims anys. Per què s'ha produït aquest canvi? És només conjuntural o serà definitiu?

Per donar resposta a aquestes qüestions, Germà Bel dissecciona en aquest llibre els problemes nuclears de la relació entre Catalunya i Espanya. En particular, la dinàmica del conflicte entre grups, els seus efectes sobre les relacions territorials i les conseqüències que tenen en el funcionament de l'Estat. tots ells, assumptes que es projecten damunt àmbits de la política relacionats amb l'augment del suport a la independència: identitat nacional i sentit de comunitat (llengua i política educativa), raons econòmiques (relacions fiscals amb l'Estat) i oportunitats de futur en un món global (és a dir, infraestructures).

¿Ha deixat una part important dels catalans de considerar la reforma d'Espanya com a opció viable per assolir un encaix acceptable de Catalunya en el marc de l'Estat espanyol? La resposta a aquesta pregunta és la tesi que defensa l'autor, per a qui la percepció d'un menú limitat a dues oposicions -assimilació o secessió- és la raó per la qual cada cop són més els que prefereixen la segona alternativa.

Una anàlisi amb les xifres a la mà del canvi de preferències dels catalans, de l'autor d'Espanya, capital París.  

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de Anatomia d'un desengany

© © Pere Tordera - Diari ARA

Germà Bel (les Cases d'Alcanar, Terres de l'Ebre, 1963) és catedràtic d'Economia a la Universitat de Barcelona. Diputat al Congrés de 2000 a 2004, on va ser portaveu d'Economia i Hisenda del Grup Socialista. Entre 2004 i el 2006 va ser professor visitant a les universitats de Cornell i Harvard, el 2009 a l'European University Institute de Florència, i el curs 2012-2013 a Cornell i Princeton. La seva investigació se centra en la reforma del sec...

Llegir-ne més

Enllaços relacionats

Primers capítols

Fitxa tècnica

Data de publicació: 05/11/2013 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9710-242-1 | Codi: 10036827 | Format: 15 x 23 cm. | Tinta: Mapes i gràfics dins el text | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: L'ANCORA | Traductor: Àlex Gombau

Totes les opinions de Anatomia d'un desengany

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir