Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Deixa en pau el dimoni

Editorial: Edicions Proa
Col·lecció: A TOT VENT-BETA
Traductor: Anna Llisterri Boix | Esther Roig Giménez
Nombre de pàgines: 480

Sinopsi de Deixa en pau el dimoni:

De l?autor de 'Sé el que estàs pensant'
L'expolicia Dave Gurney encara està provant d'adaptar-se a la jubilació i a les seqüeles de les tres bales que va rebre en el seu últim cas. Res millor per sortir de la depressió que algú que et demana ajuda. La Kim, una jove periodista filla d'una bona amiga, s'ha ficat en un bon embolic. Està fent un reportatge televisiu sobre els familiars de les víctimes d'un assassí en sèrie que no es va descobrir mai. Però furgar en el passat d'un assassí en llibertat té els seus riscos. Gurney decidirà assumir-los i arribar fins al final. El resultat és una història que atrapa, en una societat dinàmica i desigual com la dels Estats Units d'avui dia. Deixa en pau el dimoni té tots els ingredients que han merescut els elogis de les anteriors novel·les de Verdon -trama enginyosa, personatges ben construïts, ritme accelerat i un cert humor negre. Una novel·la tan intel·ligent i addictiva com Sé el que estàs pensant i No obris els ulls .
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Deixa en pau el dimoni

© Naomi Fisch

John Verdon ha treballat durant molts anys com a director creatiu en diverses agències publicitàries. Als seixanta-vuit anys, després d’abandonar la vida urbana i instal·lar-se al nord de l’Estat de Nova York, va debutar com a escriptor amb una novel·la que va significar un autèntic esdeveniment literari i comercial: Sé el que estàs pensant (2010), al qual va seguir l’aclamat No obris els ulls. Deixa en pau el dimoni, el tercer thriller de la ...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 21/06/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-7588-318-2 | Codi: 171600 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: A TOT VENT-BETA | Traductors: Anna Llisterri Boix | Esther Roig Giménez

Blog

Deixa en pau el dimoni, de John Verdon

Nosaltres, l’estiu ha arribat fa unes setmanes i, a més de la calor i el protector solar, també tenim un nou llibre de John Verdon. Efectivament, en Dave Gurney torna a entrar a les nostres vides amb una tercera entrega i un nou cas.

Personalment, em succeeix una cosa curiosa amb els llibres de John Verdon, i és que sempre els començo en un tren i fent un viatge llarg. Casualitats de la vida, us ho prometo. Com a lectora compulsiva que sóc, si un llibre m’agrada no puc parar i, aquesta vegada, quan vaig baixar del tren, ja portava més de la meitat de Deixa en pau el dimoni.

Han passat sis mesos des de la finalització del cas que vam podem llegir a No obris els ulls, i en aquesta ocasió, emocionalment, no ens trobarem al Dave dels dos anteriors llibres. Una de les meravelles d’aquesta entrega és, precisament, la seva humanització, que fan que sigui un personatge més proper i més real del que ja ho era abans, i això és un factor que a mi m’ha agradat molt.

Si us heu llegit els dos anteriors llibres, estareu esperant un misteri, un cas per resoldre. En aquesta ocasió, tot començarà quan la Kim, filla d’una bona amiga del Dave, li demani assessorament amb un reportatge televisiu sobre els familiars de les víctimes del Bon Pastor, un assassí en sèrie de fa deu anys, i que te l’afegit de que és un cas que encara no s’ha pogut resoldre. Tot i les seves reticències inicials, en Dave s’acabarà endinsant en un cas que s’anirà complicant a mesura que vagi coneixent més totes les persones relacionades; les pistes que en el seu moment van ser decisives, potser van ser un parany i la desconfiança estarà sempre present.

No tot és el que sembla a Deixa en pau el dimoni, i amb un Dave en el seu pitjor moment personal, navegarem per una trama que atrapa, amb cadenes de televisió que es preocupen únicament pel morbo i l’audiència, una galeria de personatges molt diferents i que es recuperen d’una situació traumàtica. I darrera de tot això la Madeleine, que és, en la meva opinió, la persona més important i necessària dels tres llibres de John Verdon.

Si sabíeu què estava pensant i vau obrir els ulls, no ho penseu més i molesteu al dimoni. Crec que no us en penedireu.

Deixa en pau el dimoni, de John Verdon

Molt bé. No cal que la tercera sigui la bona. Jo amb la segona ja n’he tingut prou.

Deixa en pau el dimoni és el meu segon John Verdon. El primer va ser Sé el que estàs pensant. Recordeu la promoció tan bèstia que va tenir? Doncs bé, en el seu moment ja en vaig fer un comentari en aquest espai, i hi deia que no m’havia fet ni fred ni calor. Després de tanta traca i mocador, me n’esperava molt més… En canvi, aquest cop no m’esperava res de l’altre món i resulta que he quedat gratament sorpresa! Visca!

És un llibre ambiciós, amb una intriga tan ben dosificada que et fa robar temps al temps per seguir llegint i veure què dimonis passarà.

El detectiu Gurney prova d’adaptar-se com bonament pot a la jubilació després d’haver patit l’impacte de tres bales que per poc no l’envien a l’altre barri. Però el seu repòs es veu alterat per una sèrie de circumstàncies que li donaran de tot excepte pau i tranquil·litat.

Tant si vol com si no vol, ha de posar-s’hi i tornar a l’acció. Hi ha massa en joc. Fins i tot la seva vida i la de la gent que més s’estima.

Una de les coses que més m’ha agradat és que en aquest cas, en Gurney, tot i el munt de problemes que té, està dotat d’una humanitat i uns sentiments que abans no li vèiem enlloc.

Ara tremola, riu, plora, es mira la dona i el fill amb tendresa, es rumia les coses a fons,… i fins i tot té por!

Totes les opinions de Deixa en pau el dimoni

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir