Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Diari d'hivern

Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Traductor: Melcion Mateu Adrover | Albert Nolla Cabellos
Nombre de pàgines: 192

Sinopsi de Diari d'hivern:

?Et penses que no et passarà mai, que no et pot passar, que tu ets l?única persona del món a qui cap d?aquestes coses no passaran mai, i llavors, una per una, et comencen a passar totes, de la mateixa manera que passen a tothom.? Diari d?hivern
3 de gener de 2010: falta un mes exacte per al seixanta-quatrè aniversari de Paul Auster. És ple hivern a Nova York i com cada principi d'any es disposa a iniciar un nou llibre: Diari d'hivern. És un fet incontestable que ja no és jove i com que el temps passa ràpid, potser ha arribat el moment de deixar de banda les seves històries i intentar analitzar com ha estat viure en aquest cos.Com una mena de fenomenologia del respirar, Paul Auster es proposa recordar les sensacions exactes que li han permès sentir-se viu. Fer un inventari de les ferides del cos, de les marques d'una vida, les plaents i les doloroses, els vicis i les virtuts, dels enamoraments i de les morts. Un catàleg de les cases i de les ciutats on ha viscut i dels amors i dels afectes amb qui les ha compartit. 
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de Diari d'hivern

Paul Auster© © Siri Hustvedt

Paul Auster (Newark, Nova Jersey, 1947) és escriptor, traductor, guionista i director de cinema. Va estudiar a la Universitat de Columbia a Nova York i poc després es va traslladar a París, on va fer traduccions, ressenyes i mil i una feines mal pagades mentre intentava escriure. Edicions 62 ha publicat en català gran part de la seva obra, en què destaquen títols com La invenció de la solitud (1982), Trilogia de Nova York (1987), El Palau de l...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 02/02/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-6912-8 | Codi: 387319 | Format: 22 x 15,2 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: El Balancí | Traductors: Melcion Mateu Adrover | Albert Nolla Cabellos

Blog

Diari d'hivern, de Paul Auster

Nosaltres, ja la tenim aquí. El tan esperat pel món literari, i en especial pels “paulausterians”, Diari d’hivern és la darrera mostra, tant de forma com de fons, de perquè Paul Auster és considerat merescudament un dels més grans autors vius contemporanis.

Amb una prosa que sembla escrita amb guant de seda i unes petites descripcions amb pinzellades poètiques, Paul Auster ens obsequia amb un llibre més proper a un diari de notes que no pas a una autobiografia, amb un to totalment sincer i creïble, sempre defugint de la quota de sucre que normalment trobem a la majoria de les biografies. Com s’anuncia a la primera pàgina, aquest llibre esdevé Un catàleg de dades sensorials. El que es podria anomenar una fenomenologia del respirar.

D’aquesta manera és fascinant pel lector anar descobrint les petites fílies i fòbies d’Auster. Al llarg de l’obra anireu descobrint intermitentment la relació amb els seus pares durant les diferents etapes de la vida, els seus hobbies esportius i especialment els musicals, els seus inicis en el sexe i posteriorment en el complicat món de les relacions sentimentals, els diversos habitatges en els quals ha viscut -s’arriben a descriure un total de vint-i-un apartaments i cases-, els seus orígens familiars fruit d’una tremenda diversitat ètnica i cultural, els seus primers passos en el món literari com a poeta i crític literari a revistes i suplements culturals, algunes reflexions i punts de vista sobre la societat en la que ha viscut, etc.

Tots aquests apunts venen motivats per la seva pròpia experiència, pel pas natural del temps, per una edat a la que ja va arribant , i a la qual, metafòricament, fa referència el títol i explícitament la darrera frase del llibre: Has entrat a l’hivern de la teva vida.

Com heu pogut observar, aquesta darrera frase està dita en tercera persona. I es que la totalitat del llibre està narrat per un narrador que sembla aliè a l’autor i que li va recordant al propi Auster els diferents moments i episodis de la seva vida. Molt interessant aquest recurs narratiu, amb el que segurament Paul Auster s’ha trobat més lliure a l’hora de sincerar-se i despullar-se davant dels seus lectors.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Totes les opinions de Diari d'hivern

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir