Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

El dimoni a cada pas

Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Nombre de pàgines: 304

Sinopsi de El dimoni a cada pas:

«Potser et repugnarà, et xocarà i quasi segur que t?horroritzarà, però llegiràs fins a l?última paraula del llibre» THE WASHINGTON POST
A les entranyes d'una Amèrica tan profunda com despietada de mitjan segle XX, en Willard, un pare marcat pel que ha viscut a la Segona Guerra Mundial, instrueix el seu fill: «El món és ple de fills de puta». Donald Ray Pollock repeteix escenari, la fondalada de Knockemstiff (Virgínia de l'Oest), per bastir una novel·la compacta i intensa, amb tot de personatges de vides descarnades, emmalaltides per una fe obsessiva o la falta d'ambició que ofega l'entorn. Un fotògraf assassí en sèrie i la seva parella sortint de cacera, un predicador que obeeix senyals de Déu, el nou reverend de l'església Coal Creek i la seva galeria de devotes, un propietari sense escrúpols, un xèrif a la corda fluixa... i l'Arvin, el fill d'en Willard, que mira de sobreviure no només al seu passat. «És difícil dur una vida virtuosa; sembla que el dimoni no descansi mai». Sense concessions però sense escenes gratuïtes, D. R. Pollock emmarca la sordidesa des de dins mateix del quadre i serveix la misèria humana crua i a llesques, com si fossin simples circumstàncies.
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de El dimoni a cada pas

Donald Ray Pollock va néixer el 1954 i va créixer a Knockemstiff, Ohio, escenari del seu primer i celebradíssim recull de contes que porta el mateix títol. Va treballar com a peó a la fàbrica de paper Mead Paper Mill i com a camioner fins als cinquanta anys, moment en què va decidir apuntar-se als cursos d'escriptura creativa a la Universitat d'Ohio. A partir d'aquí, el seu recull de contes s'ha publicat arreu del món amb aplaudiment unànime d... Llegir-ne més

Altres llibres de Donald Ray Pollock

Fitxa tècnica

Data de publicació: 15/11/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-812-8 | Codi: 174906 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA

Blog

El dimoni a cada pas, de Donald Ray Pollock

El dimoni a cada pas i a cada pàgina, gosaria dir! En Donald Ray Pollock ha fet una novel·la plena de dimonis i d’inferns, tots al voltant de Knockemstiff, un poble del sud dels Estats Units.

En un estil que m’ha recordat Conrad McCarthy, però més explícit (podríem dir-ne pornogràfic, gairebé, si tenim en compte el volum de detalls escadussers per retratar els moments més àlgids de l’acció), l’autor planteja un relat coral on els protagonistes -la vida dels quals acaba confluint en un final operístic- viuen al límit. D’una banda, l’Arvin i el seu pare, en Willard, estan patint el final de la mare, la Charlotte; de l’altra, en Roy i en Theodore, dos “homes de Déu” que mereixerien un pavelló psiquiàtric per a ells sols;  en Carl i la Sandy, una parella de “fotògrafs” que el que mereixerien per a ells sols és una presó; en Preston Teagardin, un pastor que desencadena cap al final una ona de destrucció i violència encara superior a la que s’havia anat vivint al llarg de la novel·la, i molts altres personatges que aniran entran i sortint de la narració i portaran el lector endavant i endarrera en el temps. Això sí, amb una escriptura tan brillant que en cap cas tens la sensació d’haver-te perdut res o de no poder connectar el raonament causa-efecte que presideix El dimoni a cada pas.

“El secret és trobar el moment just”, diu en Willard al seu fill per ensenyar-li que val la pena no precipitar-se per dur a terme la venjança, per actuar conforme a la llei dels homes més que no pas a la dels diferents déus que cadascú construeix en aquest poble. Trobeu el vostre moment per fer aquest viatge literari a l’infern. Us agradarà.

Va serrar les dents i va fer un esforç per sortir del forat abans de caure massa endins (…). Llavors, una cosa amb unes immenses ales negres se li va posar al damunt i el va enfonsar cap avall, tot i que la seva mà esquerra s’aferrava amb desesperació a l’herba i la terra per a no relliscar, aquest cop no ho va poder evitar.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Totes les opinions de El dimoni a cada pas

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir