Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

El mal de la guerra

Editorial: Edicions Proa
Col·lecció: A TOT VENT

Sinopsi de El mal de la guerra:

Una història d?amor i de mort. Després de ?Les bodes del diable?, Pau Faner reprèn la novel·la històrica de vocació popular

Marc Roses, hostaler a la Barcelona del segle XIII, està profundament enamorat d'Ada,  que té un altre pretendent de família noble anomenat Mau de Riera. Per desfer-se del seu rival, Mau acusa d'un crim sexual Marc Rosés, que és capturat i empresonat a Girona. Mau, per recuperar la llibertat, decideix enrolar-se amb les tropes de Jaume I que surten a la conquesta de Mallorca. L'experiència de la guerra contra els musulmans de l'illa el trasbalsa i l'impacta de manera decisiva. Quan torna a Barcelona, decideix travessar els Pirineus. Allà simpatitza amb els heretges càtars, víctimes de la croada religiosa al setge de Montsegur. La ferida oberta per la injustícia i la guerra l'acompanyarà sempre més. El mal de la guerra és una història d'amor i de mort, amb el rerefons de la Mallorca musulmana, la Provença dels càtars i, sobretot, una Barcelona de debò, rica en costums i personatges populars, amb elements de la màgia i la bruixeria de l'època.

Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de El mal de la guerra

Pau Faner és un home que viu, pinta i escriu a Mallorca. La seva obra narrativa li ha valgut els principals premis literaris del país: del Sant Jordi al Nadal, passant pel Josep Pla i el Ramon Llull. Amb Les bodes del diable (2011), novel·la ambiciosa i popular, va fer un gir radical en la seva carrera literària, que ha consolidat amb El mal de la guerra.

Llegir-ne més

Altres llibres de Pau Faner

Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Coneix-ne més sobre El mal de la guerra

Fitxa tècnica

Data de publicació: 21/02/2013 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-7588-358-8 | Codi: 171634 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: A TOT VENT

Blog

El mal de la guerra, de Pau Faner

Com més llibres llegeixo sobre la Barcelona d’abans, aquella que encara tenia muralles enlloc de botigues amb coses modernes que poc a poc se’ns fan imprescindibles, més me n’enamoro. I es que en Pau Faner ens fa un recorregut pels petits indrets que coneixem però que no hem vist mai de la nostra estimada ciutat.

Tot i que tothom estarà d’acord que en Marc Roses és el protagonista d’El Mal de la Guerra, per mi ho són tots els personatges. Si bé és cert que la novel·la gira al voltant d’aquest hostaler de la Barcelona del segle XIII, no menys importants són les persones que l’acompanyen, com ara Ada, la noia de qui s’enamora i que festeja amb en Mau de Riera, rival  d’en Marc; el comte  Huguet i la seva dona Florina, o en Joanot Valentó, l’agutzil de la ciutat, entre d’altres. Quan en Marc és acusat per en Mau per un crim sexual, aquest decideix marxar amb les tropes del rei Jaume I que surten a conquerir Mallorca, però en tornar l’acompanya una malaltia de la guerra que el marcarà per sempre més.

A partir d’aquest moment les trobades entre Marc i Mau es veuran precipitades per aquest últim, amb l’ajuda de l’agutzil i mossèn Servats amb l’única intenció de fer-li pagar que finalment hagi aconseguit l’amor d’Ada.

L’amor, la rivalitat, la guerra i la venjança s’entrellacen en aquesta novel·la carregada d’emoció. Durant tota la història descobreixes la Barcelona més pura, amb personatges de l’època, l’heretgia i els costums populars.

Totes les opinions de El mal de la guerra

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir