Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

El nét del pirata

Editorial: Edicions Proa
Col·lecció: A TOT VENT
Nombre de pàgines: 256

Sinopsi de El nét del pirata:

El nostre país, des del balcó de l'avi pirata

Amb un somriure als llavis i des de l’observatori de casa seva, Manuel Cuyàs evoca la història de la seva família i el descobriment d’un món que canvia i que té un punt àlgid en la nevada del 62. Ens remuntem al llegendari avi pirata, enriquit a l’oceà Atlàntic i confident de Garibaldi, i a la seva dona, que volia morir verge, per després conèixer l’àvia decidida que cantava òpera, el pare dibuixant, la mare que tenia un teler a casa, i tot un seguit de tipus fascinants i pintorescos en una ciutat mitjana del país situada entre mar i muntanya. Arriben els immigrants del sud, els nou-rics estrenen cotxes espaterrants, l’Ajuntament substitueix els tramvies per uns autobusos que no caben als carrers i, en un món on res no funcionava, comencen a baixar d’Andorra el duralex i les cafeteres italianes, inici de l’epitafi de Franco. El nen es fa home involucrant-se en l’activitat cultural i política, enamorant-se, anant al cine a Perpinyà i iniciant-se en el periodisme, professió que el durà a col·laborar en la redacció de les memòries de Jordi Pujol i, ara mateix, a escriure amb una prosa amena i expressiva aquest deliciós llibre basat en els propis records.

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de El nét del pirata

© Quim Puig

Manuel Cuyàs (Mataró, 1952), llicenciat en Història de l’Art, ha estat professor i gestor cultural. Ha escrit diversos llibres sobre Mataró i el Maresme, i ha col·laborat en la redacció dels tres volums de les memòries de Jordi Pujol. Actualment escriu un article diari a El Punt Avui. Participa també en tertúlies a RAC1, Catalunya Ràdio, TV3, 8TV i TVE.

Llegir-ne més

Altres llibres de Manuel Cuyàs Gibert

Coneix-ne més sobre El nét del pirata

Manuel Cuyàs té el do de l’amenitat, de l’observació pertinent i de l’apunt humorístic.

Enllaços relacionats

Fitxa tècnica

Data de publicació: 06/02/2014 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-7588-467-7 | Codi: 10038154 | Format: 13 x 20,5 cm. | Tinta: fotos en b/n | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: A TOT VENT | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de El nét del pirata

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir