Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

El que mou el món

Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Nombre de pàgines: 184

Sinopsi de El que mou el món:

La veu més sòlida de la literatura basca actual. El que mou el món, Una novel·la que apel·la als sentiments i compromisos vitals més sincers.
El maig del 1937, després del bombardeig de Gernika, milers de nens bascos han de sortir del port de Santurtzi rumb a l'exili. Entre ells hi ha Karmentxu, una nena de vuit anys que és acollida a Gant, Bèlgica, per l'escriptor fl amenc Robert Mussche. Amb l'arribada de la nena, la vida solitària de l'escriptor i de la seva família canvia i els esdeveniments se succeeixen. De rerefons d'aquestes vides entrellaçades, la tempesta que arrossega Europa des dels anys despreocupats d'entreguerres, la Guerra Civil i l'esclat de la Segona Guerra Mundial, en una narració que, construïda com un mosaic, arriba fi ns als nostres dies i dóna lloc a un desenllaç imprevist.
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de El que mou el món

© Ricky Davila
Kirmen Uribe (Ondarroa, Biscaia, 1970) és un dels màxims renovadors del panorama literari actual en llengua basca. La publicació, el 2001, del llibre de poemes Bitartean heldu eskutik (Mentrestant dóna'm la mà, Premi de la Crítica) va significar una «revolució tranquil·la» en l'àmbit de la literatura basca. S'ha convertit en un dels llibres de poesia més llegits en llengua basca i s'ha traduït al castellà, al francès i a l'anglès. La versió an... Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 12/03/2013 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-7098-8 | Codi: 387703 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: El Balancí

Blog

El que mou el món, de Kirmen Uribe

El que mou el món a vegades no és visible i és per això, precisament, que sovint es fa imprescindible.

La novel·la que ens porta Kirmen Uribe, El que mou el món, està carregada de sentiments, d’Història i de la importància de la relacions que s’estableixen entre les persones. L’autor s’endinsa en la vida de l’escriptor flamenc Robert Mussche, un heroi de la II Guerra Mundial, a través de la veu de la seva filla Carmen i dels records de la seva dona Vic.

Després del bombardeig de Gernika, molts nens bascos són traslladats a diverses ciutats europees per evitar la crueltat de la guerra. Un d’ells és la Karmentxu Cudi, una nena que anirà a viure a Gant amb la família d’en Robert. A partir d’aquí la vida es va succeint amb una sèrie d’esdeveniments que marcaran per sempre la vida de l’escriptor i la resta de protagonistes d’aquesta història.

Ja casada, la Carmen Mussche recupera les cartes, els retalls de diari i els records de la vida dels seus pares per exposar-ho al món a través del llibre d’en Kirmen Uribe, que no deixa de ser un homenatge a una gran persona.

La novel·la reflecteix perfectament la recerca del sentit de la vida per a uns i l’amor com a motor del món per a d’altres. La pèrdua i la trobada, així com les decisions que prenen les persones al llarg de la seva vida.

Si voleu fer un recorregut per la Història des d’un punt de vista diferent del que sovint s’explica als llibres que parlen de la guerra, no deixeu de llegir-la: hi descobrireu un món apassionant i real.

Totes les opinions de El que mou el món

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir