Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

El redemptor

Editorial: Edicions Proa
Col·lecció: A TOT VENT
Traductor: Laia Font Mateu
Nombre de pàgines: 496

Sinopsi de El redemptor:

"El redemptor" ha significat el pas definitiu de Jo Nesbo cap a la seva merescuda i inevitable consagració internacional.
Som a Oslo en ple hivern. Fa fred i les lluminàries de Nadal encara fan més blanca la neu que cobreix la ciutat. En un concert benèfic organitzat per l'Exèrcit de Salvació, un assassí a sou dispara un tret al cap a un membre de l'organització. El detectiu Harry Hole arriba massa tard al lloc del crim, però té la sort que el temporal ha obligat a tancar l'aeroport d'Oslo: l'assassí no podrà fugir fàcilment del país ni tampoc cobrar pel seu crim, perquè no ha matat l'home que se li havia encomanat que liquidés. Harry Hole potser és un romàntic empedreït amb rampells de cinisme, però no se li escapa res, ni ha oblidat encara que fa dotze anys una adolescent va ser violada en un dels campaments d'estiu de l'Exèrcit de Salvació.  
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de El redemptor

Jo Nesbø (Oslo, 1960), l’autor de l’aclamada sèrie del detectiu Harry Hole, està considerat el rei de la novel·la negra nòrdica. La trajectòria vital i literària de Nesbø és singular. Abans de convertir-se en escriptor, es va allistar com a voluntari a l’exèrcit noruec i més tard ha estat guitarrista i lletrista d’un grup de rock, però el 1996 va iniciar el seu camí en la literatura. Edicions Proa ha publicat tots els títols de l’autor protago...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 19/01/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-7588-254-3 | Codi: 171570 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: A TOT VENT | Traductor: Laia Font Mateu | Sentit de lectura: Occidental

Blog

El redemptor, de Jo Nesbø

M’agrada en Jo Nesbø perquè és menys maniqueu que la resta d’escriptors escandinaus del moment. També és cert que tinc un apreci personal a Noruega, sentiment que no tinc amb la resta de països de la zona.

Però té algun problema, la lectura de Nesbø, des del meu punt de vista.

El primer d’ells és que totes les novel·les que tenen en Harry Hole de protagonista tenen un fil conductor, però que si no coneixes el personatge d’altres llibres et perds. Tipus les trames personals de les sèries de la tele com CSI, que s’allarguen en el temps encara que cada llibre tingui els seus casos tancats.

El segon “problemilla” és que cada llibre tracta un dels problemes que viu Noruega. En l’anterior, L’estrella del diable, era la violència de gènere. En aquest, les drogues i les societats tancades i repressives com l’Exèrcit de Salvació. En totes les novel·les, però, comparteix el disgust per una societat hipòcrita i silenciosa.

Però tot això és buscar excuses: m’he llegit El redemptor en tres dies, i en tres dies de molta feina.

És àgil, és còmode, és agraït. Et fa passar una bona estona mentre et permet descobrir que la meravellosa Noruega capital del benestar mundial potser no és tan feliç. Et recorda que encara hi ha gent que viu les conseqüències de la guerra dels Balcans; que hi ha gent sotmesa i gent que sotmet; que la gent no és només dolenta o només bona.

En resum, m’ha agradat. La recomano. Però recomano començar per El pit-roig per poder seguir les trames d’en Hole, la Lønn, el Halvorsen i la resta.

Us entretindreu!

Totes les opinions de El redemptor

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir