Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

El vestit gris

Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Traductor: Pau Vidal Gavilan
Nombre de pàgines: 168

Sinopsi de El vestit gris:

Al llarg de la seva extensa i irreprotxable carrera d'alt empleat de banca, Febo Germosino ha rebut tres anònims.Avui, el primer dia de la seva nova vida de jubilat, els ha posat damunt de l'escriptori. Els dos primers són de l'any de la picor, però l'últim és ben recent i insinua dubtes sobre la fidelitat de la seva jove i atractiva segona esposa, l'Adele.Perquè la veritable protagonista d'aquesta novel·la és ella, l'Adele, una espectacular femme fatale que en circumstàncies molt especials es posa un vestit gris antic. Un vestit carregat de simbolisme i de significats que potser fóra millor no saber.Quan Andrea Camilleri abandona el gènere negre fa incursions en les passions de l'esperit humà, que es poden manifestar, com en aquest cas, en l'esperit de misteri sicilià i, alhora, com ha dit ell mateix, en la més «francesa» de les seves novel·les.
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de El vestit gris

Andrea Camilleri© 123rf

Andrea Camilleri (Porto Empedocle, 1925 – Roma, 2019), director teatral i guionista, es va iniciar en el món literari amb muntatges d’obres de Pirandello, Ionesco, T. S. Eliot i Beckett, a més de produccions policíaques per a la televisió. És autor de nombrosos llibres, entre els quals diverses novel·les històriques o contemporànies com La intermitència o Km 123 o els llibres de records Ara parla’m de tu i Exercicis de memòria. L’èxit li arrib...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 21/06/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-6832-9 | Codi: 387147 | Format: 23 x 15 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: El Balancí | Traductor: Pau Vidal Gavilan

Blog

El vestit gris, d'Andrea Camilleri. Per llegir sense parar

La Fita s’ha llegit El vestit gris,  el 25è títol que publica a Grup62 l’Andrea Camilleri, i ens l’explica a can Nosaltres. Es veu que enganxa molt!

Som davant d’una nova novel·la d’en Camilleri, aquesta vegada, però, sense en Montalbano i tots els altres. Com diu l’autor “és una historia conjugal, una història d’amor i mort en l’àmbit d’una parella”.

I el gat vell d’en Camilleri ens agafa discretament de la mà i ens va portant, sense que puguem deseixir-nos-en, per la història i ens va fent sentir la veu de l’home que s’acaba de jubilar, que ha de “repensar” la seva vida i que comença a repassar-la.

Un home que, després de quedar-se vidu, troba una dona, també vídua, de gran bellesa i atractiu, una mica misteriosa i amb qui s’hi casa. Molt aviat descobrirà la doble vida que manté i l’existència i presència constant dels seus amants, més joves i atractius que ell. Malgrat tot, l’accepta, l’estima i la manté al seu costat. Una dona que en moments determinats es posa el vestit jaqueta gris…

L’argument està servit. La localització ja la podeu suposar tractant-se d’en Camilleri: Sicília. I en aquest cas Palerm i el món dels bancs i els negocis. Sobrevolant el paisatge, l’inevitable món de la màfia amb el seu llenguatge ambigu, metafòric i enganyós.

L’engany. Un dels temes preferits de l’autor. Aquí, la dona que enganya el marit i el marit que enganya la dona, fent veure que no s’adona de l’engany continuat… i així els personatges sembla que són enganyadors per naturalesa i això els pot precipitar, fins i tot, a l’autoengany. ¿La novel·la és una història d’amor com diu l’autor o ell també ens enganya?

Cogucia siciliana

En Lluís-Emili ens ha fet una ressenya molt xula de l’últim títol d’Andrea Camilleri, El vestit gris. Ja sabeu què és la “Cogucia”?

En El vestit gris Camilleri utilitza el seu extraordinari ofici d’escriptor per fer-nos seguir l’evolució de la peculiar història d’amor d’un home molt “civilitzat” que va observant, sense intervenir, com la seva esposa teixeix la teranyina on atrapa els amants i de la qual ell queda exclòs.

El personatge protagonista, malgrat ser hermètic i sinuós, desperta l’empatia del lector, que fins i tot arriba a desitjar-li una mica més de sort.

El marc és, com no podia ser altrament, Sicília. Camilleri ens va mostrant els seus puppi (titelles Sicilians) movent-se en el món de la màfia, els tripijocs dels afers immobiliaris, la banca raonablement corrupta, i de les també raonables pederàsties incestuoses.

I l’ombra de la mort planant de manera cada vegada més insistent.

No és fàcil deixar la lectura d’El vestit gris un cop encetada. Molt recomanable per una nit amb temps pel davant perquè no és llarg i es llegeix d’una tirada.

Totes les opinions de El vestit gris

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir