Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Els anys robats

Editorial: Columna Edicions
Col·lecció: Clàssica
Nombre de pàgines: 304

Sinopsi de Els anys robats:

L'amor pot sobreviure al temps, la guerra i l'exili?

"El dia que vaig conèixer la Rosa vaig pensar que seria la meva dona.Era tot el que un home podia desitjar. Tenia uns cabells negres lluents que s'arrissaven fins al clatell. Ah, i quin clatell... Segur que era suau com la pell d'un préssec. Però no va ser això el que més em va atreure d'ella. Van ser els seus ulls: uns ulls que parlaven de somnis i de promeses; de ganes de divertir-se; de futur, en un clar desafiament als temps de fam i de guerra que vivíem aleshores".Barcelona, juny de 1938. Josep Savall, un jove mecànic de l'aviació de la República, coneix la Rosa a la revetlla de Sant Joan. La seva incipient relació es veurà interrompuda per les vicissituds d'una guerra que està a punt de mostrar la seva cara més cruenta. L'un des dels camps d'aviació on els caces surten cada dia cap al front i l'altra des d'una Barcelona amenaçada per les bombes, inicien una correspondència que no saben on els portarà. Un destí incert, unes vivències mai imaginades posaran a prova l'amor i les esperances d'una joventut robada. 

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Els anys robats

© Víctor P. de Óbanos

Tània Juste (Barcelona, 1972) és escriptora i llicenciada en Història, amb especialitat en Història de l’Art, per la Universitat de Barcelona. L’any 2009 va publicar la seva primera noveŀla, A flor de pell (amb nova edició de Columna el 2020), situada a la Barcelona dels anys vint, en plena dictadura de Primo de Rivera. El 2010 va participar en l’antologia Veus de la nova narrativa catalana, coordinada per Lolita Bosch (Empúries/Anagrama). El ...

Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 15/05/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-664-1446-3 | Codi: 383150 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: Clàssica

Blog

Els anys robats, de Tània Juste

Hi ha llibres que només veure’ls saps que seran especials, i això és exactament el que em va passar quan Els anys robats va caure a les meves mans. No només és la portada amb aquesta fotografia que et convida a recordar una altra època, ni la promesa de la contraportada de que viuràs un moment que ja coneixes… és molt més que això. És l’emoció que s’amaga darrera de cada pàgina, l’esperança que diposites en cada paràgraf i finalment el desig de que tot acabi com tu vols. Els anys robats és moltes vides en una sola veu, en una sola història, la d’en Josep Savall, un jove mecànic d’aviació de la República durant la Guerra Civil Espanyola que durant una revetlla de Sant Joan coneix la Rosa.

En Josep sap que la Rosa serà l’amor de la seva vida només veure-la, però l’inici de la seva relació es veu interromput per una guerra que tot just acaba de començar. Una guerra que els portarà a tots dos per camins que no s’esperen. En Josep, per la seva condició de mecànic, és enviat a un dels camps d’aviació des d’on surten cap al front tots els avions que lluiten per salvar una Barcelona cada cop més ocupada. Una Barcelona on viuen totes les dones de la seva vida: la mare, les germanes i sobretot, la Rosa. A mida que avança la guerra, el destí el portarà a viure situacions que mai havia imaginat, a conèixer persones que per sempre més guardarà al seu record, i finalment, acabarà allà on no s’espera.

Carregada d’emocions i minuciosament escrita, els detalls es van succeint en una novel·la que pots viure tal i com van viure els nostres avantpassats. És una historia documentada a consciència doncs la Tània Juste, autora d’aquesta joia, ha basat els fets que descriu en totes aquelles persones que en el seu moment van viure la Guerra Civil primer, i la Segona Guerra Mundial després. Aquelles persones que poden ser els nostres avis.

No deixeu de llegir-la. Personalment, mentre ho feia m’ha semblat estar asseguda amb els avis mentre aquests m’explicaven com era la seva vida, el seu dia a dia, sota una Guerra. És una lectura, sense cap mena de dubte, apassionant.

Si en voleu fer un primer tast, podeu llegir el primer capítol aquí.

Totes les opinions de Els anys robats

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir