Grup62
Tapa dura sense s/cob(cartoné)
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Espriu, transparent

Editorial: Edicions Proa
Col·lecció: PERFILS
Nombre de pàgines: 768

Sinopsi de Espriu, transparent:

La primera gran biografia de Salvador Espriu

En aquesta biografia, Agustí Pons situa definitivament Salvador Espriu al costat de les més altes figures catalanes de tots els temps. Pons obre la clau a la comprensió d'una obra literària complexa i ambiciosa, que ha enlluernat crítics com Harold Bloom i en la qual trobem una poderosa presència cabalística, ressons de la Bíblia, dels clàssics grecollatins i d'alguns dels més importants escriptors contemporanis. El llibre també exemplifica el continuat i discret lideratge d'Espriu en la cultura catalana de la postguerra, des dels reduïts cenacles dels anys quaranta fins als grans canvis culturals dels seixanta i setanta. La biografia aporta informació sobre les relacions fluctuants d'Espriu amb els més destacats escriptors de la seva època i no defuig les polèmiques que van acompanyar el seu singular itinerari intel·lectual. Finalment, Agustí Pons assenyala les aportacions fonamentals de Salvador Espriu a l'hora de marcar el terreny de joc de la Catalunya que surt del franquisme. 

Tapa dura sense s/cob(cartoné)
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Espriu, transparent

© Martí Pons

Agustí Pons i Mir (Barcelona, 1947) és periodista i escriptor. Ha publicat, entre d'altres, els llibres següents: Converses amb Frederica Montseny (1977); Retrats contemporanis (1991); Deu daus (1991, Premi Joan Fuster i Premi Nacional d'Assaig); Joan Triadú, l'impuls obstinat (1994); Pere Calders, veritat oculta (1998); Maria Aurèlia Capmany, l'època d'una dona (2000); Nèstor Luján. El periodisme liberal (2004, Premi Crítica Serra d'Or); Temp...

Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats d'actualitat
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Coneix-ne més sobre Espriu, transparent

Agustí Pons presenta una biografia exhaustiva i apassionant que permet conèixer una figura literària de nivell internacional i un personatge central en la vida cultural catalana del segle XX.

Veure vídeo 

Enllaços relacionats

Primers capítols

Fitxa tècnica

Data de publicació: 22/01/2013 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-7588-343-4 | Codi: 171630 | Format: 23 x 15 cm. | Presentació: Tapa dura sense s/cob(cartoné) | Col·lecció: PERFILS

Blog

Espriu, transparent, d'Agustí Pons

L'AnyEspriu ens està donant grandíssimes alegries a tots els amants del poeta de Sinera. Que tinguem el timeline de Twitter carregat de cites d’Espriu, que al Parlament o a la llotja del Camp Nou es parli del centenari del naixement de l’autor, que a la ràdio ens delectin amb un vers cada dia, per exemple, són magnífiques notícies per difondre’n l’obra. Una obra que ha estat i és un referent per a un país sencer.

I, sumat a això, crec que hi ha un motiu que eleva encara més l’alegria de tots els qui estimem la literatura d’aquest grandíssim autor: la publicació d’Espriu transparent. Es tracta d’una obra minuciosa, rigorosa i extraordinàriament documentada que repassa la vida i l’obra de l’autor i ens ajuda a entendre millor una personalitat que no sempre ha estat ben explicada.

Un dia titulava un post aquí al nosaltresllegim amb la frase Un país necessita la poesia completa. Ara hi voldria afegir que, a més, necessita les biografies completes. Altrament, és impossible fer llum sobre aspectes com ara quan i per què va arribar Espriu a ser un símbol, què va passar amb el Premi Nobel (en el capítol Entre el Nobel i el Price) o com va ser de multitudinari el darrer viatge a Arenys en el dia del seu enterrament. I tot això explicat suaument, gairebé com si es tractés d’una novel·la, per viatjar de la mà d’Agustí Pons per la memòria d’uns temps convulsos i plens de talent.

Quina petita pàtria
encercla el cementiri!
Aquesta mar, Sinera,
turons de pins i vinya,
pols de rial. No estimo
res més, excepte l’ombra
viatgera d’un núvol.
El lent record dels dies
que són passats per sempre.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Totes les opinions de Espriu, transparent

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir