Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Headhunters

La novel·la d'un caçatalents que viu al límit
Editorial: Edicions Proa
Temàtica: Novel·la negra
Col·lecció: A TOT VENT
Traductor: Laia Font Mateu
Nombre de pàgines: 248

Sinopsi de Headhunters:

Una trama impecable, girs imprevisibles i personatges al límit
Headhunters és un llibre singular en la trajectòria de Jo Nesbo. Aquí no apareix el detectiu Harry Hole, però hi trobem totes les grans virtuts de les seves novel·les: una trama impecable, girs sorprenents, uns personatges que viuen al límit i que posen al descobert les contradiccions d'una societat que de portes enfora sembla una bassa d'oli. El protagonista d'aquesta magnífica novel·la és Roger Brown, un caçatalents que busca alts càrrecs per a corporacions i obté sucoses comissions de les empreses que assessora. Però Roger no en té prou de guanyar molts diners. És un amant de l'art i gràcies als seus interrogatoris aconsegueix robar els quadres dels seus clients. Tot va com una seda fins al dia que es troba al davant Clas Greve, el candidat ideal per convertir-se en director general d'una empresa especialitzada en tecnologia GPS. Descobrirà també que Clas Greve posseeix una obra d'art molt interessant, però aquesta vegada no serà gens fàcil.Tràiler de l'adaptació cinematogràfica de la novel·la.
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de Headhunters

Jo Nesbø (Oslo, 1960), l’autor de l’aclamada sèrie del detectiu Harry Hole, està considerat el rei de la novel·la negra nòrdica. La trajectòria vital i literària de Nesbø és singular. Abans de convertir-se en escriptor, es va allistar com a voluntari a l’exèrcit noruec i més tard ha estat guitarrista i lletrista d’un grup de rock, però el 1996 va iniciar el seu camí en la literatura. Edicions Proa ha publicat tots els títols de l’autor protago...

Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats de novel·la negra
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 19/07/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-7588-299-4 | Codi: 171602 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: A TOT VENT | Traductor: Laia Font Mateu

Blog

Headhunters, Jo Nesbø

Guauuuuu, quina virgueria de novel·la!!!!

Amb el Headhunters de Jo Nesbø sí que he fet diana! Menys mal! De tant en tant també mola trobar-te una joia entre tanta quincalla, oi?

En Roger Brown és un paio amb sort: és guapo, va impecablement vestit, té bona presència i millors maneres i es guanya bastant bé la vida fent de caçatalents.

Per més que rep unes comissions molt ben remunerades per la feina que fa, no en té ni per començar. La seva vida, la seva dona i el seu entorn li reclamen constantment una cartera més sanejada, i perquè no falti de res, idea una estratègia que en principi li funciona de conya, fins que un dia… plaf!! Li peta directament als morros.

En més d’un capítol, m’ha fet pensar en la mítica American Phsyco del Bret Easton Ellis, el protagonista de la qual és un terrible assassí vestit d´Armani…

Feu-me cas i llegiu-lo. De veritat que teniu l’èxit assegurat.

Headhunters, de Jo Nesbø

Oslo en negre i marró.

Un caçador de talents sense problemes d’autoestima (llevat de l’estatura, que troba escassa) té una dona preciosa (que li passa un pam), galerista i amb gustos molt cars, i ell s’empesca un enginyós i complicat sistema per fer-se amb uns importants ingressos suplementaris.

Les coses evolucionen de manera imprevista i deriven cap a una sèrie trepidant i delirant de situacions delictives i escatològiques. Seguint el protagonista anirem de l’exclusiva agència de recerca de talents i la sofisticada galeria d’art de la seva esposa, a la cabana perduda al més perdut dels indrets de la Noruega profunda on una comuna -en el sentit antic, no el hippy- jugarà un paper important. Viatjarem en cotxes de superluxe, en excavadores matagossos, en camions-tràiler. Serem testimonis d’estrangulaments, de sarbatanes amb curare, de cotxes de policia estimbats, de policies bessons que fan d’airbag i que són esventrats amb tisoretes de les ungles. També assistirem a martingales amb originals i còpies de pintures de Munch i Rubens. I em deixo moltes coses…

Una característica d’aquesta novel·la és la capacitat de sorprendre el lector contínuament i, per tant, cal no explicitar gran cosa en comentar-la per no aixafar la guitarra al futur lector.

Fa pensar en el millor Hitchcock. Aquell que quan s’acaba el film ets conscient que t’ha fet anar per on ha volgut però que li ho perdones perquè l’execució ha estat perfecta. Però també té tocs de Tarantino i, no pocs, de Tintín.

Així com hi ha llibres en els quals predomina la impressió de que l’autor hi deixa part de sí mateix i de la seva vida, n’hi ha d’altres, com aquest, on el novel·lista es complau a jugar amb el lector com si fos un incaut client d’un triler de la Rambla. Per fer això i mantenir l’interès fins a la darrera plana se n’ha de saber molt. I Jo Nesbø en sap molt i molt.

Novel·la negra (amb tocs marró) de la bona. Emporteu-vos-la a la platja, a la muntanya, a la feina o al porxo… i en acabat, deixeu-la a algú però no n’expliqueu els detalls.

Totes les opinions de Headhunters

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir