Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

La llista dels meus desitjos

Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Nombre de pàgines: 144

Sinopsi de La llista dels meus desitjos:

«Una petita joia. Et sents increïblement feliç quan llegeixes aquesta història.» Le Point

Jocelyne, més coneguda com a Jo, és la propietària d'una merceria a la ciutat d'Arràs. Tot i que és més aviat grassoneta, somia convertir-se en estilista de moda a París. Li agrada llegir, escriu un blog sobre costura molt visitat, té un marit a qui s'estima i dos fills que ja són grans. Malgrat que el seu pare està malalt i que hi ha alguna ombra en el seu passat, la Jo es diu que és prou feliç en la seva vida... Fins que un bon dia, gràcies a les seves simpàtiques veïnes perruqueres, la Jo té la gran sort i la gran desgràcia de guanyar divuit milions d'euros a la loteria. Ara bé, aquell dia ella guanya molt més que diners. O no? Per primera vegada té l'oportunitat de decidir la seva vida. Abans, però, ha d'esbrinar què és el que importa de verit

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de La llista dels meus desitjos

Grégoire Delacourt (Valenciennes, 1960) treballa en el món de la publicitat. Amb la seva primera novel·la, L'Écrivain de la famille, va guanyar nombrosos premis, entre els quals el Prix Marcel Pagnol i el Prix Rive Gauche.La llista dels meus desitjos és la seva segona novel·la i s'està traduint a vint-i-tres llengües. Llegir-ne més

Altres llibres de Grégoire Delacourt

Vídeos de La llista dels meus desitjos

Enllaços relacionats

Primers capítols

Fitxa tècnica

Data de publicació: 07/03/2013 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-7096-4 | Codi: 387685 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: El Balancí

Blog

La llista dels meus desitjos, de Grégoire Delacourt

La Mariela s’ha llegit La llista dels meus desitjos, de Grégoire Delacourt, i ens el ressenya per a tots Nosaltres.

D’una tacada! El comences a llegir i no t’adones que ja s’ha acabat.

La llista dels meus desitjos de Grégoire Delacourt és una novel·la curta, moooolt curta de pàgines, molt profunda de contingut i plena d’humanitat.

“Només als llibres es pot canviar de vida. Es pot esborrar tot amb una paraula.”

La protagonista d’aquesta història és Jocelyne, la Jo, que té una merceria a Arràs i escriu un blog sobre costura que es diu Deuditsdor. Les seves millors amigues són dues bessones que regenten el saló de perruqueria i estètica que hi ha al costat de la merceria. El seu marit, que també es diu Jo, Jocelyn, és un home força normalet, i els seus dos fills ja s’han independitzat.

De cop, li toca la loteria -divuit milions d’euros-  i pot tenir tot allò que desitja. És en aquest moment quan comença a escriure la llista dels seus desitjos…

Confesso que no coneixia l’autor i, de fet, per com tracta el tema i es posa en la pell de la protagonista, amb un punt de vista molt femení, creia que era una dona. Però no, Grégoire Delacourt és un home, i com a autor cal tenir-ho en compte.

En definitiva, una “petita” però gran novel·la, plena de sensibilitat i que et fa reflexionar sobre la felicitat de les coses quotidianes, sobre els valors materials i la seva potencialitat per canviar-te la vida. Una petjada d’optimisme en temps de crisi.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

La llista dels meus desitjos, de Grégoire Delacourt

La Montse s’ha llegit La llista dels meus desitjos, de Grégoire Delacourt, i ens el ressenya per a tots Nosaltres.

Quan vaig rebre aquest llibre em vaig trobar amb una narració que explicava una cosa que m’era familiar. No em queda gaire per jubilar-me -més del que jo voldria!- però ja he començat a fer la llista dels meus desitjos un cop deixi de treballar i m’hagi de llevar a les 7 del matí per anar a la feina, encara que el que en realitat em passi és que em llevaré a les 7 del matí perquè el meu despertador vital així m’ho manarà. Si ja em passa els caps de setmana, n’estic segura de que passarà d’aquí no gaire!

El llibre de Grégoire Délacourt, com bé va explicar la Mariela, explica la història d’una Jo (Jocelyne), que està casada amb un Jo (Jocelyn), i a qui li toca la loteria. A partir d’aquí, i des de la seva botiga de vetes i fils, la nostra protagonista començarà a fer una llista de totes les coses que vol fer ara que es pot oblidar dels diners.

He de confessar que aquest llibre ha sofert allò que ens passa a tots a vegades, que és que el comences a llegir, te n’oblides un moment, es queda a la tauleta de nit i… i després, afortunadament, el reprens. Això sí: quan l’he tornat a agafar me l’he ventilat en un tres i no res! De fet, en un matí de piscina!

La lectura atrapa, el llibre és curtet i m’ha agradat especialment, no només el caràcter i l’actitud de la Jocelyn davant del canvi de vida, sinó també les seves amigues de la perruqueria: dues bessones bastant divertides.

He llegit els comentaris del post de la Mariela i, què voleu que us digui, jo no crec que tingui un final tràgic. Però per saber si esteu d’acord amb mi us haureu de llegir el llibre!

La veritat: no us diré que és el vostre llibre de l’estiu perquè, sincerament, us el cruspireu en un cap de setmana!

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Totes les opinions de La llista dels meus desitjos

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir