Grup62
Tapa dura sense s/cob(cartoné)
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

La vacant imprevista

Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Nombre de pàgines: 600

Sinopsi de La vacant imprevista:

És l'obra d'una narradora com cap altra.

Quan Barry Fairbrother mor inesperadament amb poc més de quaranta anys, tot el poble de Pagford queda tocat. Pagford és un poblet típicament anglès, amb una plaça bonica i una església, però el que s'amaga rere una aparença tranquil·la és en realitat una guerra oberta entre els veïns: els rics s'enfronten amb els pobres, els adolescents amb els pares, les dones amb els marits i els professors amb els alumnes. Pagford no és pas el que semblava a primera vista. I la plaça que queda vacant a l'ajuntament aviat esdevé el catalitzador de la guerra més sonada que recorden els habitants de Pagford. Qui triomfarà en unes eleccions plenes de passió, duplicitat i revelacions inesperades?Més informació i concursos a www.larowlingimprevista.cat , Facebook i Twitter.

Tapa dura sense s/cob(cartoné)
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de La vacant imprevista

© Mary McCartney 2018

J.K. Rowling és l’autora de les multipremiades novel·les de Harry Potter, que han obtingut uns rècords de vendes mundials. Venerada pels seus fans a tot el món, la sèrie ha venut més de cinc-cents milions de còpies, ha estat traduïda a vuitanta idiomes i va inspirar vuit pel·lícules supertaquilleres. Rowling ha escrit tres volums complementaris per ajudar diverses entitats benèfiques: El quidditch de totes les èpoques, Bèsties fantàstiques i o...

Llegir-ne més

Altres llibres de J.K. Rowling

Fitxa tècnica

Data de publicació: 19/12/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-817-3 | Codi: 174911 | Format: 23 x 15 cm. | Presentació: Tapa dura sense s/cob(cartoné) | Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA

Blog

La vacant imprevista, de J. K. Rowling

A l’Anna Garcia li han regalat aquest Nadal La vacant imprevista de la J. K. Rowling i ha decidit -amb bon criteri- enviar-nos un mail al Nosaltres amb la seva ressenya. Aquí la teniu!

Alguns anys, per Nadal, vaig regalar Rowling (algun llibre de la sèrie Harry Potter) i enguany qui ha rebut un Rowling he estat jo (La vacant imprevista, el seu primer llibre destinat al públic adult).

La novel·la es desenvolupa a Pagford, un poble anglès imaginari. Tot es desencadena amb la mort de Barry Fairwather, regidor del Consell. Això origina una vacant, la qual cosa fa disparar entre els prohoms una lluita per aconseguir la plaça que ocupava el difunt. Però no tot es limita a aquesta lluita entre ells. També hi intervenen les disputes que es mantenen amb els fills per una banda i les originades per les diferents classes socials i les controvèrsies entre veïns i barris per l’altra. No hi ha ningú que no en surti escaldat.

M’ha semblat una novel·la amb el típic humor negre anglès, en un ambient de confrontació política, on el detall adult són alguns episodis i algunes expressions, a vegades, grolleres. A més, també hi apareixen un bon nombre de personatges que permeten mostrar tot el repertori a nivell d’individu i societat.

El fet que fins ara no hagués escrit pel públic adult em va fer començar amb algun dubte i, sobretot, curiositat, però la Rowling ha aconseguit que l’aprovi amb nota. L’he llegit sense adonar-me’n.

Doncs a més del comentari de l’Anna, aquí teniu el primer capítol en pdf, i a Empúries ofereixen més informació i prometen concursos a www.larowlingimprevista.cat, a Facebook i a Twitter.

La vacant imprevista, de J. K. Rowling

El bonic poblet de Pagford és idíl·lic, és preciós, és com una postal quan li dóna la llum del sol, il·luminant els seus carrerons pedregosos i repolits, els cistells plens a vessar de flors fresques decorant un paisatge que ja era bonic abans de decorar-lo, amb la gespa retallada al mil·límetre, la plaça major, l’església… Cada cosa ben neta i polida, i sobretot, cada cosa al seu lloc. El desordre, el caos i la brutícia no estan gens ben vistos a Pagford.

La vida al poble transcorre segons el que està previst, sense ensurts de cap mena, fins que passa una cosa insòlita que commociona a tothom sense excepció. Amb poc més de 40 anys, en Barry Fairbrother mor inesperadament just davant del club de golf. Malament!

L’home més popular, més envejat, més estimat i odiat, l’home més controvertit de Pagford ja no hi és. Ha passat a millor vida. Això per a alguns és una tragèdia de conseqüències descomunals, però per a alguns altres suposa un alleujament que per fi els permet respirar tranquils: tenint en Fairbrother fora de joc, la cosa canvia, i molt!

I és que a Pagford res no és el que sembla. Tots els somriures, les salutacions, els “bon dia senyora”, i els “bon vespre senyor”, van carregats de verí i segones intencions.

A mesura que avança la novel·la, anem entrant a totes les cases del poble i coneixent qui les habita. La guerra entre rics i pobres, pares i fills, marits i mullers està servida. Ostres, quina ràbia que es tenen tots! No hi ha pietat! Aquí no s’escapa ningú!

L’absència d’en Barry Fairbrother deixa una “vacant imprevista” que tothom desitja aprofitar i omplir. Els llops amb pell de be sortiran al carrer per aconseguir el millor tros del pastís, i ja se sap que quan una fera té gana és capaç de qualsevol cosa per fer una bona mossegada.

La J. K. Rowling ha escrit, a La vacant imprevista, una gran novel·la sobre la duplicitat, la hipocresia i les bones maneres d’una societat aparentment civilitzada.

La mítica flegma anglesa ja es pot posar a tremolar!

Aquí teniu el primer capítol en pdf, i a Empúries ofereixen més informació sobre el llibre a www.larowlingimprevista.cat, a Facebook i a Twitter.

Totes les opinions de La vacant imprevista

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir