Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Parla'ls de batalles, de reis i d'elefants

Editorial: Columna Edicions
Col·lecció: Clàssica
Traductor: Mercè Ubach Dorca
Nombre de pàgines: 168

Sinopsi de Parla'ls de batalles, de reis i d'elefants:

De l'autor de l'aclamada Zona (premi Décembre 2008 i premi del Livre Inter 2009).
El 13 de maig de 1506 Michelangelo Buonarroti, el gran artista del Renaixement, desembarca a Constantinoble. El soldà Baiazet II li ha encarregat el disseny d'un pont sobre el Corn d'Or, un projecte que ni el genial Leonardo da Vinci, el seu gran competidor, ha estat capaç d'enllestir. A Roma, Miquel Àngel ha deixat inacabada la construcció de la tomba de Juli II, el papa guerrer i mal pagador que li és hostil.A la màgica Constantinoble, Miquel Àngel descobrirà els plaers d'Orient: els perfums, les espècies, les arts, la llum, la música..., i s'endinsarà en aquest món desconegut i embriagador de la mà de Mesihi, el poeta de la cort, que li farà de guia i li explicarà els secrets d'una ciutat tan seductora com perillosa.Com en un viatge sobre una catifa voladora, Mathias Enard condueix el lector cap a l'esplendor de mesquites, basars i danses hipnòtiques i descriu amb una precisió d'orfebre la trobada de l'home del Renaixement amb la bellesa del món otomà. 
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Parla'ls de batalles, de reis i d'elefants

© Melania Avanzato

Mathias Enard va néixer a Niort (França) l’any 1972. Va estudiar l’àrab i el persa i va passar llargues estades a lʼOrient Mitjà. Actualment, viu a Barcelona, on es va instal·lar l’any 2000. En català, s’han publicat El tret perfecte (Premi Cinc Continents de la francophonie i Premi Edmée-de-La-Rochefoucauld), Remuntar lʼOrinoco, Parla’ls de batalles, de reis i d’elefants (premi Goncourt dels estudiants, el premi del llibre Poitou-Charentes), ...

Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 05/05/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-664-1397-8 | Codi: 383048 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: Clàssica | Traductor: Mercè Ubach Dorca

Blog

Amics, amigues: una gran novel·la que no va de batalles, de reis ni d'elefants

M’acabo de llegir Parla’ls de batalles, de reis i d’elefants i us escric aquest comentari encara amb aquella emoció de quan un acaba un llibre que li ha agradat molt!

Fa poc llegia un text d’en Neil LaBute que deia: “L’obra breu és una cabrona i una malparida (sí, pot ser les dues coses alhora) difícil de dominar”. Potser els atributs són grollers, però no per això menys certs. Com em penso que ja he dit aquí alguna vegada, comparteixo aquesta opinió que les obres breus (de qualsevol gènere) necessiten un esforç afegit per part de l’autor, i trobo que si han estat ben treballades resulten doblement reconfortants per al lector. És com un cafè curtet però extraordinàriament intens.

Quan vaig començar aquesta novel·la de només 161 pàgines vaig fer-ho amb intriga; quan anava per la 40 estava desorientada; a la 161, corpresa. Què ha passat entremig? Doncs d’acció no en trobareu massa, la veritat. Hi passen coses però no hi ha una trama argumental moguda ni amb traca final de pirotècnia… El resum d’aquesta novel·la històrica seria: “Miquel Àngel arriba sense un ral a Constantinoble per construir un pont al Corn d’or, després d’un intent fracassat de Leonardo”.

Totes les opinions de Parla'ls de batalles, de reis i d'elefants

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir