Grup62
Rústica sense solapes
Triar format
Tria el teu format
Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA

Sinopsi de Sis homes:

Sis homes, que posa el lector en la tesitura de qui llegeix un poema més que no pas un conte, participa del “to Fonalleras”, amb una prosa precisa i depurada.

Un home que pateix un infart, un home que dejuna, un home que en vol matar un altre, un home que parla amb els vells, un home que col·lecciona papers i un home que se’ls mira: són els sis protagonistes d’uns relats que ens parlen de vellesa, pietat, amistat, literatura i mort des de la distància d’una veu irònica i descreguda. Unes narracions que demanen la implicació del lector i que acaben encaixant en l’últim relat.
Sis homes, que posa el lector en la tesitura de qui llegeix un poema més que no pas un conte, participa del “to Fonalleras”, amb una prosa precisa i depurada.


«La narrativa de Josep Maria Fonalleras es fonamenta en els silencis eloqüents que provenen de les tenses històries amagades que bateguen rere la façana visible, una estratègia de camuflatge que és ja detectable en el punt de partida dels títols. »
Ponç Puigdevall, Caràcters


“Sovint no sé gaire com explicar quin riu corre per sota (o al costat, o a la vora) del fil mínim de relat, a on em vol dur l’autor de la mà, però amb ell em deixo endur. Rellegir-lo em provoca avui la mateixa alegria pel retrobament d’un vell amic literari que tinc en revisitar els contes de Cortázar, Martínez Ferrando, Monterroso o Rodoreda. Per a mi, Fonalleras és, sobretot, un estil, una manera: jo continuo veient-lo com un dels millors estilistes de la nostra prosa”
Jaume Subirana, Caràcters

Rústica sense solapes
Triar format
Tria el teu format

Sobre l'autor de Sis homes

Josep Maria Fonalleras i Codony (Girona 1959) Narrador. Estudià filologia catalana a la Universitat de Girona. Ha escrit teatre, novel·la i narracions i també fa crítica literària. Hom el considera un dels escriptors joves de més talent de la literatura catalana. De la seva obra narrativa cal destacar El doctor Livingstone, suposo (1985), El rei del mambo (1985), premi Just M. Casero, 1983, Botxenski i companyia (1988) i Avaria (1990). En gene... Llegir-ne més

Altres llibres de Josep Maria Fonalleras Codony

Fitxa tècnica

Data de publicació: 01/01/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-706-0 | Codi: 10031475 | Format: 15,7 x 1,5 cm. | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA

Totes les opinions de Sis homes

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir