Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Surt el sol i encara plou

| Pau Estrany Planas

Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Nombre de pàgines: 368

Sinopsi de Surt el sol i encara plou:

Una generació que vol arribar als trenta amb dignitat.

La Nora ho acaba de deixar amb en Guillem i viu per primera vegada sola al vell pis de Gràcia que compartia amb en Biel, en Pedro i l'Aina quan tot just estrenaven la joventut, ara fa deu anys. Un matí, a la seva tristesa habitual s'hi afegeix el malestar d'una ressaca i el maldecap d'haver dormit al costat d'en Biel, el seu excompany de pis de Mallorca. En Biel no té ressaca, però sí maldecaps: vol tornar a viure a Barcelona perquè s'ha cansat de la humitat d'Escòcia, i no entén les dones, especialment la Nora, la seva excompaya de pis de Barcelona.Surt el sol i encara plou és una història d'amistats, amors i sentiments intermedis d'una generació que va créixer amb la Telecogresca i la Geofarra, els pisos d'estudiants on mai s'escombrava, els Erasmus sense telèfon mòbil, que ballava a la sala Zeleste, els Enfants i Plataforma després de fer cerveses per les terrasses de Barcelona i que passava els llarguíssims estius universitaris entre les festes de Ciutadella, per Sant Joan, les de Gràcia i les de la Mercè. Escrita en català i en mallorquí, i des del punt de vista d'una noia barcelonina i d'un al·lot mallorquí, Surt el sol i encara plou mostra de manera dual i emotiva el pas del temps, i narra les peripècies d'uns personatges que intenten arribar als trenta amb dignitat.

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Surt el sol i encara plou

Paula Roc neix una nit de setembre al barri de Gràcia. La seva passió per la medicina ve de sempre, malgrat que mai no s’hi va poder dedicar, ja que, des de ben petita, quan veia sang es marejava.  Per això va decidir dedicar-se a escriure: d’aquesta manera podria viure les vides i passions que per falta de temps, pànic o seny, mai no podria tenir. Nits de guàrdia és, doncs, tot el que la Paula Roc voldria haver estat si hagués tingut set vide...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 24/01/2013 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-820-3 | Codi: 174921 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA

Blog

Surt el sol i encara plou, de Marta Grau i Pau Estrany

Ai, senyor! Com t’ho fas per poder comentar un llibre tan especial com aquest sense tenir la recança de quedar-te curta o d’anar massa enllà?!

Aquí s’hi barregen el sol i la pluja, l’amor i el desamor, l’esperança i la tristesa més absoluta, i la il·lusió que fa tot amb 18 anys i el desencís que s’instal·la al cor i al cap de molta gent quan en fa 30.

En un pis del barri de Gràcia hi viuen un grup de nois i noies, joves i estudiants amb el cap ple de pardalets. La meitat són de Barcelona i l’altra meitat de Mallorca. Cadascú fa la seva. Es van fent grans, van trobant les seves respectives parelles, tenen fills, etc.

Tots tret de la Nora i en Biel, que no acaben ben bé de trobar el nord i que no aconsegueixen posar mai la maleïda última peça d’un trencaclosques que sempre resta incomplet.

Aquesta parella, que no és parella ni deixa de ser-ho, fa patir molt. Tant l’un com l’altre són com ànimes en pena, que no saben ni què volen ni tampoc on cercar-ho.

Quan en Biel li diu a la Nora “què tens, nina?” penses que aquesta noia és tonta. Que no veu que en Biel, aquest gegant mallorquí, és una joia? Doncs no. No ho veu. Llàstima! Però les coses mai no són tan fàcils com ens agradaria i haurà de ploure molt i tornar a sortir el sol moltes vegades perquè el contorn de les coses sigui mes nítid i tothom pugui trobar el seu lloc al món.

És d’aquells llibres que al principi, la veritat, ni fred ni calor, però que mica en mica t’atrapa i et va enamorant.

Aquí teniu el booktràiler de Surt el sol i encara plou, de Marta Grau i Pau Estrany, i el Facebook del llibre.

Totes les opinions de Surt el sol i encara plou

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir