Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Un ós panda al pas zebra

Editorial: Columna Edicions
Col·lecció: Clàssica
Nombre de pàgines: 208

Sinopsi de Un ós panda al pas zebra:

Al món d'en Baljo hi ha Gàmbia, persones que viuen al dia i somriuen malgrat les dificultats, barcasses que es perden per l'Atlàntic, màfies i morts, nits dormides a la intempèrie, barreres, murs i tanques, somnis de trobar feina a les ciutats dels blancs, enyorances terribles i llàgrimes que costen de deixar anar.Al món de la Blanca hi ha la societat del benestar, l'amor perfecte i l'amor que destrossa, gent que s'encaparra a ser feliç, amistats sobtades, literatura, ànimes solitàries, bogeries, pantalles d'ordinador amb paraules molt ben dites i silencis que cal trencar.I entre aquests mons potser no tan diferents, tots dos il·luminats per matisos blancs i negres, hi ha un ós panda que aspira a travessar un pas zebra. 
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Un ós panda al pas zebra

Roc Casagran Casañas (Sabadell, 1980) és llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i treballa de professor de llengua i literatura catalana a secundària. Va ser membre del consell de redacció de la revista sociocultural Ordint la Trama durant els vuit anys de la seva existència (2001-2009) i de tant en tant fa recitals de poesia arreu del país.És l'autor de la novel·la Austràlia (Columna, Premi Pin i Soler 2007) i coautor ju... Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 12/04/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-664-1124-0 | Codi: 383046 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: Clàssica

Blog

Un ós panda al pas zebra

Un ós panda al pas zebra és la darrera novel·la del jove escriptor sabadellenc Roc Casagran, que a banda de la novel·la també ha cultivat altres gèneres com l’assaig, la poesia i el relat.

D’aquesta novel·la, que m’ha agradat força, vull destacar-ne dos aspectes: l'estructura i l'argument.

Un ós panda al pas zebra està protagonitzada per dos joves, el gambià Baljo i la catalana Blanca. A la novel·la se’ns mostra un moment de les seves vides que transcorre en paral·lel, a milers de quilòmetres de distància. I no compartiran aquest protagonisme fins al darrer capítol. Uns capítols que en Roc Casagran enllaça d’una manera molt hàbil i curiosa, com curiosa també és la manera amb la qual finalitza cada capítol: amb una reflexió intel·ligent sobre els colors blanc i negre fetes per un “ós panda” que és a un zoològic. A mida que avança la novel·la esbrinareu qui és aquest "ós panda". D’aquesta manera, la narració és compartida per un narrador omniscient i per un altre que es troba dins de l’argument.

Un argument el tema del qual és la fugida cap endavant vista des de dues perspectives personals ben diferenciades: la del Baljio que decideix emigrar, amb tots els perills i incerteses que comporta a la recerca d’un futur millor, i la de la Blanca, que vol trencar amb el passat i començar de nou. I dins d’aquesta doble tessitura els lectors anem coneixent i descobrint les dificultats d’un i altre per tirar endavant, i els recursos que utilitzen per sortint-se’n.

Totes les opinions de Un ós panda al pas zebra

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir