Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Una terra solitària

Premi Documenta 2010
Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Nombre de pàgines: 120

Sinopsi de Una terra solitària:

"Aquesta que hi ha aquí asseguda, amb un remolí enorme i un dit més curt del normal, sóc jo. Tinc gairebé sis anys i acostumo a cantar pel carrer. No entenc gairebé res del que passa al meu voltant però per fi sé llegir i estic fascinada. Hi ha lletres pertot arreu i això és la constant que dóna coherència a un univers una mica més caòtic del compte. És de les poques fotos que he pogut rampinyar després del que la meva mare en diria la gran hecatombe i jo en dic... el principi de la meva vida normal." 
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Una terra solitària

Bel Olid (elli, Mataró, 1977) és escriptori, traductori, professori del Departament de Llengües i Literatures Romàniques i professori afiliadi del Centre d'Estudis de Gènere i Sexualitat, aquests dos últims càrrecs a la Universitat de Chicago.

Com a autori es dóna a conèixer gràcies al Premi Documenta 2010 amb la novel·la Una terra solitària, i aquell mateix any rep també el Premi Rovelló d’assaig per Les heroïnes contrataq...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 05/04/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-692-6 | Codi: 174490 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA

Blog

Una terra solitària

Una terra solitària, guanyadora del Premi Documenta 2010, és la primera novel·la de la Bel Olid (Mataró, 1977) que anteriorment havia escrit assaig i contes.

Maria, la jove protagonista i narradora, fa una radiografia de la seva vida a dos nivells, el familiar i el personal, i en dos temps barrejant el passat i el present. Una vida que no ha estat fàcil en cada una de les diverses etapes per motius diferents.

D’aquesta manera coneixereu els seus orígens andalusos, la relació amb la seva mare -i les seves parelles- i la seva germanastra durant la infantesa i la joventut, l’etapa d’estudiant, la del descobriment de la sexualitat i els seus dubtes i el principi de la maduresa.

Una terra solitària, escrita a base de descripcions i reflexions acompanyades per alguns diàlegs puntuals, m’ha semblat, Nosaltres, una novel·la totalment contemporània, d’iniciació, amb un to introspectiu i personal molt marcat, fins i tot diria que sincer. Sembla el relat que ens fa una amiga en una conversa de confessions mútues d’aquestes que de tant en tant necessitem tenir amb els amics.

Totes les opinions de Una terra solitària

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir