Grup62

¿T’agrada llegir poesia? Així, no cal que et parlem del plaer de llegir poemes i endinsar-se en un món on les emocions, sentiments i pensaments s’expressen d’una manera única i especial.

Per això creiem que és molt important acostar aquest gènere als infants des de ben petits

Llegir poemes els pot ajudar a explorar les seves pròpies emocions, desenvolupar la seva creativitat i estimular la seva imaginació.

No obstant, cal tenir present que no tota la poesia és adequada per als més petit. Cal triar llibres de poesia que estiguin adaptats a la seva edat i que els resultin atractius. 

En aquest article, us proposem alguns llibres de poesia per a nens i nenes que els ajudaran a descobrir la poesia i endinsar-se en el seu món de manera lúdica i divertida. 

Exploradors, al poema! Taller de poesia

Josep Pedrals ens proposa un original taller de poesia amb el qual els petits lectors aprendran les diferents formes i estils poètics, així com diferents tècniques per escriure els seus propis poemes. 

En aquest llibre hi trobarem una vintena de propostes. Son jocs i activitats senzills i divertits, i no es requereix cap coneixement previ per participar. Això fa que el llibre sigui ideal per a tots els nens que vulguin explorar el món de la poesia.

A més, el volum inclou exemples de poemes de diferents autors i temes que serveixen com a inspiració per als joves poetes. 

Un llibre perfecte per iniciar els petits en el món de la poesia!

Què bigotis em passa?

La segona recomanació és un llibre infantil que combina la poesia amb una història emocionant i molt enriquidora pels infants. Escrit i il·lustrat per María Leach i Olga de Dios, els poemes del llibre són divertits i fàcils de llegir, amb rimes i ritmes adequats per als més petits. 

A través dels poemes, il·lustrats amb uns dibuixos bonics i atractius, coneixerem un gat molt especial que sent diferents emocions al llarg del dia. Cada vegada que experimenta una emoció, el gat mostra un bigoti diferent que li ajuda a expressar com se sent.

Amb aquest llibre, els nens aprendran a identificar les emocions i entendran que és normal experimentar diferents emocions al llarg del dia i que és important expressar-les adequadament.

Tirallongues del cel i la terra

Acabem amb tot un  llibre clàssic de la poesia infantil, que ens arriba de la mà del pedagog i escriptor Gianni Rodari.  A través d'una selecció acurada de poemes, l'autor explora una gran varietat de temes que permeten treballar els valors amb els lectors més joves. 

Rodari va començar a fer-se conegut entre el gran públic gràcies a aquest llibre, que s’ha convertit en una lectura de referència a les escoles i les llars de nens i nenes arreu del món. Es tracta sens dubte d’una lectura amb els que els menuts podran acostar-se a la poesia i les rimes en català de la millor manera possible.  

Amb aquestes recomanacions, els més petits podran entrar en el món màgic de la poesia i aprendre a gaudir d’aquest gènere ple d’emocions i d’imaginació. 

Valora aquest article