Grup62

El futbol és un dels esports més populars al pati de l’escola. Tan bon punt sona el timbre que marca l’esbarjo a mig matí, els nens i les nenes agafen l’esmorzar de la motxilla i corren cap al pati a desconnectar i a passar una bona estona amb els amics. Hi ha qui prefereix seure i explicar-se xafarderies; d’altres, es posen a practicar balls que són tendència; però una bona part de la mainada es divideix en equips i juga a xutar la pilota fins a colar-la dins la porteria en un descuit del porter. 

Els menuts es diverteixen molt, jugant, però també ho fan quan descobreixen personatges literaris que comparteixen la seva mateixa passió. Els nens i les nenes s’hi senten identificats, s’imaginen històries fictícies al costat dels protagonistes i celebren les victòries que apareixen als llibres com si fossin les seves pròpies. 

Per aquest motiu, recopilem els millors llibres de futbol per a nens i nenes en català.

Els cacauets futbolers 1. Comença la Lliga!

El filòleg i escriptor Isaac Palmiola és l’autor d’Els cacauets futbolers, una saga de llibres infantils sobre una colla d’amics que decideix muntar un equip de futbol. En la primera entrega, que es titula Comença la Lliga!, Palmiola presenta un gran esdeveniment que serà emès per les televisions de mig món: el Mundial de Futbol de Barri. 

Per participar-hi, els Cacauets Futbolers primer hauran de guanyar la Lliga benjamí. No ho tindran pas fàcil, però els amics lluitaran cada minut per aconseguir-ho. 

Recomanat per a infants entre 6 i 8 anys, aquest llibre és ideal per fomentar l’esperit de superació i l’esforç per assolir els somnis. 

Fem equip!

Qui diu que el futbol és només per a nens? En el llibre Fem equip!, la Sara i les seves amigues decideixen trencar estereotips i crear un equip de futbol femení. No obstant això, per competir a la lliga interescolar hauran de demostrar que són tan bones com els seus companys. 

Aquesta novel·la juvenil, escrita per Laura Gallego i il·lustrada per Laia López, forma part de la col·lecció Sara i les golejadores i l’edat recomanada és de 9 a 12 anys. Tot un referent per a les nenes que volen jugar a futbol al pati i no saben com dir-ho!

Els Onze 1. El davanter que volava al capvespre

El dia del seu onzè aniversari, en Ramon descobreix que té un superpoder: es pot convertir en qualsevol animal que toqui! Fa poquet que s’ha traslladat amb la seva família a Nakatomi, i malgrat que tingui una habilitat màgica, no aconsegueix desfer-se dels abusananos de l’escola. 

En aquesta situació complicada, en Ramon aconsegueix incorporar-se a l’equip de futbol, un esport que l’apassiona i el fa estar content. El que anirà descobrint, a poc a poc, és que els companys també son superherois: fins i tot l’Arxi, el seu rival de l’equip de Les Fures! 

Escrit per Roberto Santiago, El davanter que volava al capvespre és la primera entrega de la saga Els Onze. El primer volum d’una sèrie per desenvolupar els valors de l’amistat, l’esforç i l’autoestima. Recomanat per a nens entre 9 i 12 anys. 

Osset Siset. Juguem al futbol

Benji Davies és l’il·lustrador de la cèlebre col·lecció l’Osset Siset, que té com a protagonista un os molt eixerit que viu moltíssimes aventures. Aquesta vegada, el nostre estimat personatge es posa les botes per jugar a futbol!

El llibre conté solapes, el que vol dir que és fantàstic per fomentar la interacció amb els menuts d’1 i 2 anys. Podran girar, lliscar i moure les pestanyes, mantenint-los atents i obrint-los la porta al meravellós món de la literatura. 

Amb aquests llibres, els nens i nenes podran seguir gaudint de la seva afició pel futbol i fer-ho de la manera que més ens agrada: llegint!

Valora aquest article