Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Albert Serra (la novel·la, no el cineasta)

Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Nombre de pàgines: 336

Sinopsi de Albert Serra (la novel·la, no el cineasta):

Premi Documenta 2012
Era dimecres quan vaig decidir convertir-me en l'Albert Serra. Érem a la platja, envoltats d'avis anglesos en pilotes, i enmig d'aquell mar de carn flàccida vaig decidir que sí, que per què no, que em convertiria en l'Albert Serra. En aquell moment no vaig saber resseguir quin pensament concret m'havia dut al cineasta, estant com estava envoltat d'ànimes que vivien de propines, octogenaris que es cobraven les hores extres davant l'aigua amansida. Res d'aquell panorama podia fer-me pensar directament en ell o en el seu cinema, o almenys res de manera immediata. Mirant tots aquells vells pensava en Rubens i en tants anys amb l'obesitat com a paradigma de salut, pensava en la mort i en la naturalitat amb què tota aquella jovenalla en fugia, esforçant-se a semblar vius, fins i tot joves i lleugers, podia pensar en tot això, en el demà o en el després, però no en l'Albert Serra. Per quins set sous hauria de pensar en l'Albert Serra, al mig de la platja menorquina?
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de Albert Serra (la novel·la, no el cineasta)

Albert Forns (Granollers, 1982) es dedica a escriure. Va estudiar periodisme i ha treballat a les dues bandes de la trinxera, a la premsa digital i en gabinets de comunicació d'institucions culturals com el CCCB. Quan internet començava a treure el cap, va impulsar diverses revistes en línia que van rebre molts premis però que no llegia ni Déu, i ara col·labora al digital Núvol amb crítiques de teatre, cinema i arts plàstiques, mentre continua...

Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 21/03/2013 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-836-4 | Codi: 174960 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA

Blog

Albert Serra (la novel·la, no el cineasta), d'Albert Forns

La Mariela s’ha llegit Albert Serra (la novel·la, no el cineasta), d’Albert Forns, i ens n’ha fet la ressenya. Alerta! És el Premi Documenta 2012! Aquí la teniu:

Seria ideal començar la lectura d’Albert Serra (la novel·la, no el cineasta) en una platja de Menorca. Així ens comencem a endinsar amb el que l’Albert Forns ens narra.

“Era dimecres quan vaig decidir convertir-me en l’Albert Serra. Érem a la platja, envoltats d’avis anglesos en pilotes, i enmig d’aquell mar de carn flàccida vaig decidir que sí, que per què no, que em convertiria en l’Albert Serra”.

La novel·la comença així, quan el protagonista està de vacances a Menorca amb la seva xicota,  tot estant en una platja nudista, i decideix convertir-se en Albert Serra, fent una aproximació força real a la figura del cineasta de Banyoles, tot analitzant les seves pel·lícules i els referents d’aquest polèmic director.

A mig camí entre la ficció i la realitat… “Albert Serra és realitat i ficció, les pel·lícules i els personatges”.

La novel·la també serveix com a reflexió de l’autor sobre diversos temes: el nudisme, la còpia i el plagi, i sobretot com a debat sobre les novel·les que es comencen i no s’acaben.

“-Està bé que comencis tants llibres, però potser n’hauries d’acabar algun… –m’ha etzibat l’Emma, franctiradora d’indirectes.”

Punt i a part mereixen els referents artístics del cineasta i que als lectors ens serveixen per aprofundir en Miquel Barceló, Dalí o Andy Wharhol. A la novel·la també hi surten, com a personatges secundaris i de gran pes literari, Houellebecq, Palahniuk, Wallace, Franzen, Beigbeder o Vila-Matas.

Confesso que no he vist cap pel·lícula d’Albert Serra però ara, acabada la lectura, faré tot el possible per veure’n alguna.

La novel·la, malgrat que requereix un cert esforç cultural i intel·lectual per llegir-la, és intel·ligent, enigmàtica, postmoderna  i força irònica; a més està escrita en un català força fluït.

I em sento molt identificada amb el protagonista, la seva addicció al Twitter i perquè m’encanta llegir a la platja.

Ah, per cert Nosaltres, no cal que espereu a l’estiu per llegir-la…

Et farem cas, Mariela!

Totes les opinions de Albert Serra (la novel·la, no el cineasta)

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir