Grup62
eBook (Epub 2)
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra
Editorial: Columna Edicions
Col·lecció: Clàssica

Sinopsi de Bon cop de falç!:

Una novel·la fascinant sobre la Guerra dels Segadors

El 1640 les terres catalanes viuen de ple els abusos del rei de Castella per la seva guerra contra la corona francesa. Per ordre d'un oficial cuirasser castellà, el mas de can Martí allotja uns soldats, un fet que desencadena una sèrie d'esdeveniments funestos. En defensa pròpia, el jove hereu, en Joan Martí, mata dos cuirassers que han provocat la mort de la seva promesa, la Maria. Mentre el jove es veu forçat a ocultar-se, els militars calen foc a la masia i maltracten la seva família. Poc després, esclata la Guerra dels Segadors, amb l'aliança francocatalana contra Felip IV. Obligat a fugir a Barcelona, en Joan hi crea una milícia que arriba a ser respectada per les seves accions arriscades fora de la ciutat, com en el sagnant setge castellà de Cambrils, fins al punt que el braç militar de la Generalitat reclama la seva ajuda per contribuir a la defensa de la capital catalana en l'imminent atac de l'exèrcit enemic. Però al jove sobretot el mou el desig de venjança contra l'oficial que ha pertorbat la pau del seu mas.

eBook (Epub 2)
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre els autors de Bon cop de falç!

Andreu González Castro (L'Hospitalet de Llobregat, 1974) és poeta i narrador. La seva obra poètica comprèn Currículum vítae (2002), Obra nueva (2004), Retablo de Nueva York (2005), Epigrames del Mas d'en Gall (2007) i Maniobras diversivas (2008). Coautor del llibre 100 motius per ser del Barça (2010) i autor de 100 moments estel·lars del Barça (2011), ha publicat el volum de contes Safata d'entrada (2009). Escrita amb Ramon Gasch Pou, Bon cop ...

Llegir-ne més
© Francesc Gasch

Ramon Gasch Pou (Santa Maria de Palautordera, 1950) és escriptor i enginyer tècnic elèctric. Ha publicat tres manuals tècnics i un llibre de vivències entorn de la seva professió. A més d’un recull de contes, és autor de les novel·les D’un temps sense esperança (2004) i Núvol negre (2008). Com a membre fundador del GEM (Grup d’Escriptors del Montseny) ha participat en la publicació de tres llibres de relats. En col·laboració amb Andreu Gonzále...

Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Premis

Premi Nèstor Luján Guanyador Edició 2011 Saber-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: | Idioma: Català | ISBN: 978-84-664-1559-0 | Codi: 10033328 | Presentació: Epub 2 | Col·lecció: Clàssica

Blog

Bon cop de falç, d%7Andreu González-Castro i Ramon Gasch

Nosaltres, avui és un gran dia per recomanar el llibre Bon cop de falç!. Aquest cop, però, enlloc d’una ressenya volem compartir un escrit que una lectora, l’Assumpta Clopas, li ha fet arribar a l’Andreu González, coautor del llibre juntament amb en Ramon Gasch.

Fa un temps que vaig llegir el llibre. D’entrada et vull dir que tinc una sensibilitat molt fina i els relats de morts, sang, violència, llegits o visualitzats em depassen. Com que coneixia els fets històrics, em feia una mica de respecte llegir el llibre sencer, així que només l’havia fullejat i llegit a trossos. El llibre em va “atrapar” en el sentit que el vaig llegir en tres dies (tres, quatre hores cada dia).La valoració global que en faig és que és una bona novel·la històrica, ben narrada, amb uns personatges ben descrits, amb reflexions morals-filosòfiques (el perquè de la guerra, qui se’n beneficia…) que m’han agradat. Suposo que us heu documentat molt i molt bé, ja que posar-se a la pell dels catalans del 1600 no deu ser fàcil.

La lectura m’ha portat a repassar els fets de la Barcelona de l’època (he rellegit Sobrequés i altres). Penso que un mèrit de la novel·la històrica és acostar els lectors -ja que la lectura d’Història ens sol costar d’empassar- al terreny de l’interès per saber, per comparar, per aprofundir…

Potser com a petita crítica (realment no he trobat res més per “criticar”) és que alguns capítols són massa curts i també el pesonatge del Frare, que intervè cap al final, potser és una mica forçat, tot i que hi aporta el punt de misteri necessari per anar mantenint l’interès fins al final.

Suposo que els lectors que tenien confusió amb el 1714 els ha quedat clar. Transmet la meva felicitació al teu company de ploma Ramón Gasch i molts èxits futurs.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Bon cop de falç!, d%7Andreu González-Castro i Ramon Gasch, i Lliures o morts, de Jaume Clotet i David Montserrat

En Javier ens ha fet arribar al Nosaltresllegim un post on ressenya dues de les millors novel·les històriques de l’any passat i que tenen com a escenari Catalunya: Bon cop de falç!, d’Andreu González i Ramon Gasch, i Lliures o morts, de Jaume Clotet i David de Montserrat. Aquí el teniu!

Mai vaig ser un bon alumne i la Història mai m’havia passat gaire bé, fins que un dia vaig començar a llegir novel·la històrica i tot allò que mai em va agradar va començar a intrigar-me, fins al punt que, després de llegir Lliures o morts i parlar amb en Jaume i en David (els autors), em va agafar la fal·lera i vaig comprar les Narraciones historicas de Francesc Castellví i el Diario del sitio i Defensa de Barcelona. M’hi vaig ficar tant i tant que a hores d’ara començo a escriure el meu llibre amb un bon company, també molt aficionat a la història del nostre país.

No és gens fàcil i els resultats no sempre són els que el lector voldria. En el nostre cas volem fer el nostre llibre amb totes les dades reals que trobem, però som conscients que és una novel·la i s’ha de poder llegir bé. És per això que potser m’han agradat tant aquests dos llibres als quals faig referència.

El Bon cop de falç! ens ha apropat una miqueta més el nostre país. Ens ha explicat una història que a vegades m’ha posat a la pell dels protagonistes quan parla de recórrer els boscos a l’hivern amb unes espardenyes… Us convido a provar l’experiència! Els raonaments dels personatges, els paisatges, tot convida a sentir-se part de la narració. I això quan llegeixes un llibre marca la diferència entre un bestseller, un treball que potser només ha tingut l’encert de sortir en un moment determinat però que té tota mena de carències, i un llibre que t’ha arribat a l’ànima i que tens al teu prestatge amb només quatre obres més que han canviat quelcom en la teva vida al llegir-los.

Lliures o morts el vaig llegir en un moment en què pensava que no trobaria una bona novel·la del 1714. Després de començar-ne alguns i deixar-los de banda, aquest -com l’anterior- me’l vaig cruspir en un tres i no res. Té tot el que té l’anterior, però a més té el petit detall d’acabar el llibre recordant-te que molts dels personatges van existir, que la part principal de la narració, no és ficció, i que encara no som conscients del llegat històric que tenim.

Estic molt content de poder gaudir de dos llibres com aquests, que han aconseguit apropar-nos al nostre referent més proper de la Història d’una manera tan fantàstica. Agrair a tots quatre escriptors la gran tasca que han fet, i també a Columna Edicions, per fer-nos-la arribar.

I ja de passada, agrair-vos l’oportunitat que ens dóna aquest lloc web de conèixer llibres i opinions.

Una abraçada a tothom!

Aquí teniu el primer capítol en pdf de Bon cop de falç! i el primer capítol en pdf de Lliures o morts.

Totes les opinions de Bon cop de falç!

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir