Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Com una pàtria. Vida de Josep Benet

Editorial: Edicions 62
Nombre de pàgines: 584

Sinopsi de Com una pàtria. Vida de Josep Benet:

La biografia definitiva de Josep Benet, el més tenaç dels antifranquistes del catalanisme.

La vida de Josep Benet (1920-2008) és la història d’un país que lluitava per reconstruir la seva identitat després de la derrota de la Guerra Civil. Si algun activista va tenir la fortalesa i la tenacitat per recórrer tota la paràbola de l’antifranquisme democràtic va ser ell. En relació amb els principals homes de lletres del seu temps –de Josep Pla a Joan Sales o de Joan Fuster a Josep Maria de Sagarra– i col·laborant amb els nous líders del nacionalisme de postguerra –de Fèlix Millet a Jordi Pujol, de Jaume Vicens Vives a l’abat Escarré–, aquest polític i intel·lectual va ser un motor de la societat civil i un dels seus protagonistes més destacats al llarg de la segona meitat del seglexx.

Ja fos a la resistència o a l’Assemblea de Catalunya, defensant figures de l’oposició davant de consells de guerra o organitzant les Festes de l’Entronització de Montserrat, Josep Benet va esdevenir una peça clau del catalanisme d’esquerres durant la Transició i es va enfrontar amb contundència a Josep Tarradellas.

Aquesta biografia, basada en centenars de documents inèdits, explica les fites i les vicissituds de la seva lluita, i descobreix els rostres d’un personatge complex que va ocultar molts secrets i va ser reconegut com un símbol transversal.



Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de Com una pàtria. Vida de Josep Benet

© © Isabel Soler

Jordi Amat (Barcelona, 1978) és filòleg i escriptor. Ha publicat, entre d’altres, les biografies Els laberints de la llibertat. Vida de Ramon Trias Fargas (2009, Premi Gaziel de Biografies i Memòries) i Com una pàtria. Vida de Josep Benet (2017, Premi Octavi Pellissa); els assaigs Las voces del diálogo, El llarg procés i La primavera de Múnich. El pamflet La confabulació dels irresponsables (2017) el va situar com un dels principals comentaris...

Llegir-ne més

Continguts extra

Fragment
Com_una_patria.pdf
Descarregar 14,16 M

Fitxa tècnica

Data de publicació: 05/07/2017 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-7554-9 | Codi: 10167649 | Format: 15 x 23 cm. | Tinta: Aparte en b/n | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: Biografies i Memòries | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de Com una pàtria. Vida de Josep Benet

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir