Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra
Editorial: Edicions 62
Nombre de pàgines: 240

Sinopsi de Dimonis íntims:

Unes memòries sinceres i sense embuts: les confessions més personals de Xavier Rubert de Ventós.

«Jo només escric», diu l'autor, «quan les sensacions o idees se'm fan dimonis íntims que intento foragitar amb la literatura. Però no resulta fàcil sentir ni pensar amb naturalitat i seguretat, superar els propis vertígens i censures, deixar avançar la ment amb la confi ança que trobarà el que busca, la mateixa confiança amb què el rei s'asseu sense mirar enrere, segur que trobarà la cadira que algú li haurà acostat.Un entorn raonablement sensual i fins i tot una relativa gimnàstica sexual ajuden sens dubte l'esperit: el que aquest no admet és cap lligam sentimental. Al cervell no li roba energia el moblament sensual o l'erotisme profilàctic, és a dir, tot allò que apaivaga un cos que ha de funcionar alhora com la seva font d'energia i el seu instrument. El pensament ens permet, doncs, el que ens estabilitza però no el que ens mobilitza; tolera el que ens gratifica però no el que ens sedueix. Més que en la repressió, el pensament i la cultura es basen en la fredor, s'aixequen sobre l'egoisme i es mantenen a força de narcisisme. Ens perdonen tal volta els plaers, però mai els amors».

Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de Dimonis íntims

Xavier Rubert de Ventós (Barcelona, 1939) és catedràtic d’Estètica a la Universitat Politècnica de Catalunya, Santayana Fellow de la Universitat de Harvard, fundador de l’Institut d’Humanitats de Nova York i del premi europeu Mies Van der Rohe. També ha estat parlamentari a les Corts Espanyoles i al Parlament Europeu. És autor d’una extensa obra sobre ètica, estètica i filosofia (Teoria de la sensibilitat, De la modernidad, Crítica de la moder...

Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats d'actualitat
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 16/10/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-6977-7 | Codi: 387586 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: Biografies i Memòries

Blog

Dimonis íntims, de Xavier Rubert de Ventós

És agradable veure que hi ha persones tan summament llestes, preparades i, sobretot, senzilles i planeres com en Xavier Rubert de Ventós. Això si, llegint aquests Dimonis íntims no pots evitar sentir-te més burro que una sabata davant d’un cervell tan privilegiat com el d’aquest home.

Catedràtic de Filosofia i Estètica a la Universitat de Barcelona i membre del parlament espanyol i europeu, entre moltíssimes altres coses, Rubert de Ventós és una figura clau en l’època de Felipe González.

Aquest llibre és un recull de records, de viatges aquí i allà, de situacions que ha viscut i de moments en què, sense tenir ni idea de què dir davant d’un auditori, se n’ha hagut sortir, sí o sí.

També parla del profund amor que sent pels seus fills. I també d’altres amors, de situacions entre còmiques i eròtiques, que s’ha trobat amb alguna senyora…

En fi, una mica de tot. Però tan ben narrat, tan assossegat, amb una espècie de paciència paternal, que en acabar la lectura et sents millor persona i una mica menys burro que abans.

Molt recomanable per lectures d’aquelles entre hores… És xulo, xulo.

Totes les opinions de Dimonis íntims

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir