Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

El jove Porcel

Una ascensió leterària a la Barcelona dels anys seixanta
Editorial: Edicions 62
Traductor: Ricard Vela
Nombre de pàgines: 320

Sinopsi de El jove Porcel:

L'eclosió de Baltasar Porcel en el panorama literari dels anys seixanta.

Entre 1960 i 1970, el jove Porcel protagonitza una ascensió meteòrica i sense precedents en el món cultural català i espanyol. Arribat a Barcelona amb vint-i-dos anys —Mallorca ja no li oferia perspectives vitals ni professionals i, a més a més, havia iniciat una relació clandestina amb l'escriptora Concha Alós—, amb el seu talent i ambició, aconsegueix que se li obrin les portes més importants del periodisme, la cultura i la societat. Grans autors com Llorenç Villalonga, Camilo José Cela o Josep Pla l'apadrinen. Brillant i seductor, aviat es fa un nom a La Vanguardia, l’ABC, Destino o Serra d’Or. També com a novel·lista obté els principals premis. El jove Porcel relata una història de superació personal i èxit, un retrat panoràmic del món cultural i periodístic dels moguts anys seixanta i de l'ambient revolucionari que es respirava en aquella època.

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de El jove Porcel

© Sergi Panizo

Llicenciat en Història per la UAB, va ampliar estudis a la Universitat de Boston amb una beca Fulbright. Periodista de llarga trajectòria, actualment dirigeix el suplement Cultura/s de La Vanguardia. Com a especialista en temes literaris i editorials, ha publicat assajos com Pasando página, Código best seller i Otra Cataluña. També és autor de les novel·les Una hereva de Barcelona (2010), Estaba en el aire (Premio Nadal 2013) i El informe Casa...

Llegir-ne més

Continguts extra

Fragment
El_jove_Porcel.pdf
Descarregar 449,03 K
Informa't de les nostres novetats d'actualitat
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Per què llegirEl jove Porcel

1

El perfil d’una gran figura en el moment emergent i més solar de la seva vida i carrera. Una trajectòria que, deu anys després de la seva mort, explica la cultura del país durant la segona meitat del segle XX.

2

El periodista Sergio Vila-Sanjuán se submergeix en la vida de Porcel, a qui coneixia bé. Durant anys ha investigat els seus arxius i correspondència i ha parlat amb els principals testimonis.

Fitxa tècnica

Data de publicació: 17/02/2021 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-7861-8 | Codi: 10259196 | Format: 15 x 23 cm. | Tinta: Aparte en b/n | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: Biografies i Memòries | Traductor: Ricard Vela | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de El jove Porcel

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir