Grup62
Rústica sense solapes
Triar format
Tria el teu format

El meu temps de presó

1962-1963. Trencadís de records
Editorial: Edicions 62
Nombre de pàgines: 224

Sinopsi de El meu temps de presó:

Isidre Molas narra un viu testimoni de la seva experiència com a presidiari, que comprèn una setmana a la comissaria de la Via Laietana, on va ser torturat, un mes a la presó Model, nou mesos a la de Carabanchel i els dos darrers a la de Sòria.

«Queda el record de la por de no poder-ho aguantar, de la por del desequilibri mental, de la por de ser un mateix. És una espiral que et xucla i se t’empassa. No ho oblidaré, perquè hi he conviscut i avui forma part de mi: és l’herència que m’ha deixat la presó.» Aquesta és l’empremta de la presó que va viure Isidre Molas, qui l’any 1963 va ser jutjat i condemnat en un consell de guerra del Tribunal Especial d’Activitats Extremistes per rebel·lió militar, amb motiu de la seva pertinença a una «organització clandestina amb fins subversius».
«La duresa i la soledat de la vida de l’intern em quedà compensada per la convivència en una comunitat de presos no delinqüents.» Aquest dia a dia dur i solitari en què els presos polítics feien «pinya davant l’enemic comú» és el que Isidre Molas ha volgut descriure minuciosament, deixant constància d’una vivència individual i col·lectiva que ens aquells anys va marcar tanta gent.
Amb aquest relat autobiogràfic, Isidre Molas narra un viu testimoni de la seva experiència com a presidiari, que comprèn una setmana a la comissaria de la Via Laietana, on va ser torturat, un mes a la presó Model, nou mesos a la de Carabanchel i els dos darrers a la de Sòria. «Hi havia entrat com un adolescent potser mig madur i en vaig sortir amb un regust agre de persona endurida.»

Rústica sense solapes
Triar format
Tria el teu format

Sobre l'autor de El meu temps de presó

Isidre Molas (Barcelona, 1940) és polític, historiador i especialista en ciència política i dret constitucional, matèria de la qual és catedràtic a la Universitat Autònoma de Barcelona. És membre de l'Institut d'Estudis Catalans. Amb la seva tesi doctoral Lliga Catalana (Edicions 62, 1972), ha estat l'iniciador dels estudis moderns sobre els partits polítics a Catalunya en la seva dimensió històrica. Ha publicat diversos llibres: La ciutat llu... Llegir-ne més

Altres llibres de Isidre Molas Batllori

Informa't de les nostres novetats d'actualitat
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 07/10/2010 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-6950-0 | Codi: 10029684 | Format: 1 x 1 cm. | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: Biografies i Memòries

Totes les opinions de El meu temps de presó

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir