Grup62
Butxaca
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

El pit-roig

Editorial: labutxaca
Col·lecció: LABUTXACA
Traductor: Laia Font Mateu
Nombre de pàgines: 560

Sinopsi de El pit-roig:

El detectiu Harry Hole segueix la pista d'uns d'assassinats que no semblen relacionats però que impliquen la mateixa gent. Ell no creu en les casualitats i la investigació el porta a dos punts clau: la Segona Guerra Mundial i el subconscient humà. Així, l'autor aborda un dels punts foscos de la història de Noruega: la implicació amb el règim nazi i l'ombra que encara plana sobre la consciència col·lectiva del país. Harry Hole investiga els homes que van lluitar al front amb les tropes nazis i que, en tornar a Noruega, van ser rebuts com criminals. Un d'ells, Daniel Gudeson, conegut pels seus companys amb el sobrenom de Pit-roig per com tallava el coll als enemics i els tacava el pit de sang, sembla haver ressuscitat d'entre els morts. L'obra ens situa a l'Oslo actual, en un moment en què els vells veterans encara no han vist reconegut el seu patriotisme i alguns, si no vigilen, el veuran reconegut de manera molt violenta.
Butxaca
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de El pit-roig

Jo Nesbø (Oslo, 1960), l’autor de l’aclamada sèrie del detectiu Harry Hole, està considerat el rei de la novel·la negra nòrdica. La trajectòria vital i literària de Nesbø és singular. Abans de convertir-se en escriptor, es va allistar com a voluntari a l’exèrcit noruec i més tard ha estat guitarrista i lletrista d’un grup de rock, però el 1996 va iniciar el seu camí en la literatura. Edicions Proa ha publicat tots els títols de l’autor protago...

Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 17/05/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9930-284-3 | Codi: 387108 | Format: 12,3 x 19 cm. | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: LABUTXACA | Traductor: Laia Font Mateu | Sentit de lectura: Occidental

Blog

El pit-roig

Fa un temps vaig llegir L’estrella del diable, de Jo Nesbo. Em va agradar, la veritat. Tot i que segueixo pensant que els escriptors escandinaus són massa maniqueus, El pit-roig trenca aquesta dinàmica.

És la primera novel·la de Nesbo on apareix en Harry Hole, el seu detectiu “estrella”. I m’ha agradat més que en L’estrella del diable. Tot i que ja té alguns problemes amb la beguda, encara segueix sent una persona creïble amb moments d’alegria i de tristesa. La història és sorprenent per un país que, en el fons, s’avergonyeix i alhora fa bandera de la seva història. La vaig estudiar quan hi vaig ser fa anys i enlloc no s’esmentava la participació d’una part, més o menys petita, de la població en la Segona Guerra Mundial, al costat dels nazis.

Aquesta participació en la Segona Guerra Mundial, el tràfic d’armes, el pes de la immigració, els tripijocs polítics, una miqueta (no gaire, per sort) de vida personal dels protagonistes, formen una novel·la completa, interessant, ben escrita i atractiva.

He llegit que Nèmesi, també de Nesbo, està molt bé. Ja caurà, una mica més endavant. Però per ara prefereixo assaborir el bon gust que m’ha deixat El pit-roig.

Totes les opinions de El pit-roig

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir