Grup62
Tapa dura sense s/cob(cartoné)
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Els assassins de l'emperador

Santiago Posteguillo

Editorial: Columna Edicions
Col·lecció: Clàssica
Traductor: Marta Olivé Manté | Raquel Solà
Nombre de pàgines: 1216

Sinopsi de Els assassins de l'emperador:

L?ascens de Trajà, el primer emperador hispà de la Història
18 de setembre de l'any 96 dC. Un pla perfecte. Un dia dissenyat per escriure la Història, però quan tot surt malament, la Història ja no s'escriu..., s'improvisa: una guerra civil, les feres del Colosseu, la guàrdia pretoriana, traïcions, enverinaments, delators i poetes, combats a l'arena, execucions sumaríssimes, l'últim deixeble de Crist, l'ascens i la caiguda d'una dinastia imperial, bogeria i esperança, l'erupció del Vesuvi, una colla de gladiadors, l'amistat indestructible. Marc Ulpi Trajà, el mite de les amazones, una gladiadora, nou emperadors, trenta-cinc anys de la història de Roma.18 de setembre del 96 dC. Un grup de gladiadors disposats a tot avança per les clavegueres de Roma. Res ni ningú no els pot aturar. Ni tan sols la Història. 
Tapa dura sense s/cob(cartoné)
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 29/03/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-664-1505-7 | Codi: 383145 | Format: 16,5 x 23,7 cm. | Presentació: Tapa dura sense s/cob(cartoné) | Col·lecció: Clàssica | Traductors: Marta Olivé Manté | Raquel Solà | Sentit de lectura: Occidental

Blog

Els assassins de l'emperador

Ara ja puc anar a Roma i demanar una pizza tranquil·lament, passejar pels seus barris fins i pels que són molt menys sofisticats, admirar l’art de la Domus Flàvia,… En fi, que he fet un bon repàs a la història de la mà experta de l’autor d’aquesta novel·la, que té mes de veritat que de ficció.

Tot i que sota el títol del llibre hi ha un subtítol que diu: “L’ascens de Trajà, el primer emperador hispà de la història”, el plat fort de la novel·la no és altre que la figura del terrible, cruel i boig Domicià (fill de Vespasià i germà de Tit).

En un període de 35 anys de la història de Roma se succeeixen fins a nou emperadors: Neró, Galba, Otho, Vitèli, Vespasià, Tit, Domicià, Nervà i Trajà. Això dóna una petita idea de com d’efímera era la vida en aquest càrrec: o morien, o se’ls pelaven, o embogien… sigui com sigui, mala peça al teler.

Cadascun d’ells amb les seves característiques. Alguns de bons i generosos amb el poble, d’altres d’avars i ineptes per desenvolupar una tasca d’aquesta magnitud, i uns altres definitivament trastocats, paranoics i cruels. Molt cruels.

Estem parlant d’un llibre, d’una novel·la, d’una lliçó d’Història molt extensa. Això què vol dir? Doncs que hi ha moments xulos i trepidants i d’altres que es fan llargs, extenuants o esgotadors, però sense perdre en cap moment una versemblança amb tot allò que ens explica l’autor i que et fa ser valent i dir: “vinga, va! Si aquest tios lluiten així, jo també ho faré!”.

A mi, personalment, hi ha dues coses que m’han agradat especialment. El setge a Jerusalem n’és una. Està tan ben narrat que t’hi trobes allà mateix, i mira que és llarg, sembla que no tingui fi… Però en té, de fi. En té.

I després, l’explicació amb la veu del “curator”, que es qui s’encarrega de les clavegueres de Roma. Aquest home ho passa fatal perquè allà hi va a parar de tot: restes dels combats entre feres i gladiadors, porqueries de tota mena, i tot, tot, s’aguanta per un fil! És la bomba!

Si us agrada la Història, Els assassins de l’emperador de Santiago Posteguillo és el vostre llibre. Podria ser una pallissa i és tot el contrari. A més, s’aprenen un munt de coses!

Totes les opinions de Els assassins de l'emperador

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir