Grup62
Rústica sense solapes
Triar format
Tria el teu format

La construcció de Xina

El període formatiu de la civilització xinesa

Sinopsi de La construcció de Xina:

La construcció de Xina és una introducció magnífica a la civilització xinesa, un llibre fundacional per als estudis de sinologia a casa nostra.

Totes les civilitzacions s’han enfrontat amb problemes similars, però el nombre de variables amb què han construït les solucions ha fet divergir les seves trajectòries. A poc a poc, des d’uns inicis prehistòrics en què ja s’insinuaven tendències pròpies, els xinesos van anar modelant el seu territori –esculpint terrasses, canalitzant rius i drenant maresmes-, van trenar un teixit social –basat en una zarza de lleialtats familiars i d’obligacions ètiques que acabarien convergint en la figura imperial-, i van articular un món de creences i de sensibilitats en el qual la importància religiosa conferida als avantpassats tendia a desdibuixar la línia entre els vius i els morts. Dolors Folch ressegueix d’una manera amena i documentada la construcció de Xina, des dels seus inicis fins al gran imperi Han, contemporani del romà, punt culminant d’un llarg procés que va convertir un territori heterogeni i vastíssim en una entitat única i plenament diferenciada respecte totes les altres del món antic.
La construcció de Xina és una introducció magnífica a la civilització xinesa, un llibre fundacional per als estudis de sinologia a casa nostra.

Rústica sense solapes
Triar format
Tria el teu format

Sobre l'autor de La construcció de Xina

Dolors Folch és professora d'Història de Xina a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i ha treballat extensament en el camp de la sinologia. Especialitzada inicialment en història antiga de Xina -va traduir i editar els textos del gran historiador de l'imperi Han, Sima Qian, sobre la fundació de l'imperi xinès en temps del primer emperador Qin Shihuangdi-, va editar posteriorment reculls de poemes dels grans poetes Tang, en especial Wang We... Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 01/01/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-717-6 | Codi: 10031484 | Format: 15 x 1,6 cm. | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: BIBLIOTECA UNIVERSAL EMPURIES

Totes les opinions de La construcció de Xina

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir