Grup62
Rústica sense solapes
Triar format
Tria el teu format

La infelicitat

Un estat de plenitud
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: Original

Sinopsi de La infelicitat:

Els que pretenem lluitar contra la felicitat, hem de canviar de sentit tota la nostra vida així com el conjunt de les nostres creences: tirar al foc moltes de les que semblen veritats eternes.

Qualsevol que es llegeixi aquest llibre s’adonarà que molts d’aquests mites amb els quals ens han promès la felicitat no són ni tan sòlids, ni tan certs, ni tan “progres” com sembla. Amb lúcida ironia, Ignasi Riera reflexiona sobre algunes de les qüestions que actualment saturen els mitjans de comunicació (i les nostres paciències) i que, com a polític i periodista, l’han preocupat al llarg de la seva vida: la idealització del món rural, l’obsessió per la salut, però també el maniqueisme de certes actituds pseudodemocràtiques, les paradoxes de la societat del benestar o el fals esquerrisme. La crítica de fons és doblement interessant: marcada pel to satíric i desenfadat que el caracteritza, Riera ens proposa la deconstrucció d’un concepte viciat com és el de la felicitat, enganyós, mercantil i utilitari, i d’aquestes formes de pensament dirigit que, segons ens diuen alguns, són el camí per arribar-hi. La conclusió és clara: els que pretenem lluitar contra la felicitat, hem de canviar de sentit tota la nostra vida així com el conjunt de les nostres creences: tirar al foc moltes de les que semblen veritats eternes.

IGNASI RIERA (Barcelona, 1940), escriptor, articulista, comentarista radiofònic i polític, ha conreat tots els gèneres literaris. Ha estat guardonat amb els premis Octubre, Ramon Llull i Pere Quart d’Humor i Sàtira. És autor de llibres de narrativa breu, de novel•les, de pamflets, dels llibres de no ficció: El meu oncle Pere Quart (1992), Un patriota exemplar (1997), Els catalans de Franco (1998), Viatgers de Barcelona (2000), Jordi Pujol. Llums i ombres (2001); de la biografia, Lluís Llach: companys no és això (2002) i de Llibre d’hores del ben menjar (premi Vives i Molins d’assaig sobre gastronomia 2003). A Edicions 62 ha publicat: Pàries, sindicalistes, demagogs (1986), Diccionari de la Cuina Catalana (2002) i Un català a Madrid (2004).

Rústica sense solapes
Triar format
Tria el teu format

Sobre l'autor de La infelicitat

IGNASI RIERA (Barcelona, 1940), escriptor, articulista, comentarista radiofònic i polític, ha conreat tots els gèneres literaris. Ha estat guardonat amb els premis Octubre, Ramon Llull i Pere Quart d'Humor i Sàtira. És autor de llibres de narrativa breu, de novel·les, de pamflets, dels llibres de no ficció: El meu oncle Pere Quart (1992), Un patriota exemplar (1997), Els catalans de Franco (1998), Viatgers de Barcelona (2000), Jordi Pujol. Llu... Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 23/06/2006 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-6810-7 | Codi: 10029655 | Format: 21,1 x 1,3 cm. | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: Original

Totes les opinions de La infelicitat

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir