Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

La Vella Companya

Els meus trenta anys de lluita contra la depressió
Editorial: Columna Edicions
Temàtica: Actualitat | Testimonis
Temàtica: Psicologia
Col·lecció: NO FICCIÓ COLUMNA
Traductor: Neus Bonilla Benages
Nombre de pàgines: 280

Sinopsi de La Vella Companya:

Un testimoni, no exempt de la fina ironia gallega, de tres dècades de lluita contra la depressió.

Depressius, sortiu de l’armari!

Amb aquesta contundència el periodista Anxo Lugilde es dirigia als que com ell viuen condicionats per la pesant llosa de la depressió. Va ser el novembre del 2020, primer a la ràdio i després en una crònica personal que va publicar a La Vanguardia i que va tenir un gran ressò a les xarxes, posant de relleu que eren molts els que l’acompanyaven en aquell mateix trajecte.

La Vella Companya és una crònica que transita amb ironia per la vida professional i personal d’algú que des de jove conviu amb aquesta malaltia, que irromp a la vida amb un pla exterminador i a la qual només es pot combatre en un camp de batalla que no és un altre que el propi cos.

Aquest és un testimoni commovedor i feroç, una carta oberta als camarades depressius que pretén obrir el camí de la visibilitat i ajudar en tot el que es pugui els que pateixen encara aquest terrible estigma.

«La Vella Companya no és un diari, ni és una crònica. És un pols descarnat i encara inacabat entre ell i una ombra que l’acompanya des de fa trenta anys. Som espectadors d’aquesta lluita, que descriu sempre amb aquest humor galaicocatalà marca de la casa, però sense estalviar-nos passatges que ens deixen tenallats en la lectura». Del pròleg de Xavi Bundó, director del Via lliure de RAC1.

Aquesta obra ha rebut un ajut a l'edició del Ministerio de Cultura y Deporte.

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Veure opcions de compra

Sobre l'autor de La Vella Companya

© Óscar Corral

Anxo Lugilde és corresponsal de La Vanguardia a Galícia i Portugal, així com coŀlaborador del Via lliure de RAC1. Va néixer a Lugo el 1970 però va passar la infància a Catalunya. Pateix depressió des de fa més de trenta anys, i el 2020 ho va fer públic a les xarxes per lluitar contra l’estigmatització. És autor de diversos llibres sobre política gallega i emigració, com ara De Beiras a Podemos, O voto emigrante i Argentina. El drama de la Quin...

Llegir-ne més

Continguts extra

Fragment
La_vella_companya.pdf
Descarregar 3,12 M
Informa't de les nostres novetats d'actualitat
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 22/09/2021 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-664-2816-3 | Codi: 10280781 | Format: 15 x 23 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: NO FICCIÓ COLUMNA | Traductor: Neus Bonilla Benages | Sentit de lectura: Occidental

Imatges

Totes les opinions de La Vella Companya

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir