Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Nits de guàrdia

Paula Roc

Editorial: Fanbooks
Col·lecció: Ficció
Nombre de pàgines: 272

Sinopsi de Nits de guàrdia:

Una novel·la carregada de tensió i emocions, no apta per a cardíacs
Les històries més intenses es viuen als hospitals.  «Torna a ser la Magda de sempre, la que fa veure que tot va bé i que les coses estan controlades. Però a en Jan li sap greu no poder estar amb l'altra Magda, la que a ell li agrada, la que està trista, la dèbil, la que amaga alguna cosa terrible que no pot dir amb paraules. Sospira i mentre va a buscar dues cerveses sentencia:- Ser fill d'un gran metge és una gran merda».
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat
Informa't de les nostres novetats de novel·la contemporània
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 22/01/2013 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-15745-00-6 | Codi: 174916 | Format: 15 x 21 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: Ficció

Blog

Nits de guàrdia, de Paula Roc

La Gisela s’ha llegit el Nits de guàrdia de la Paula Roc i ens el ressenya per tots Nosaltres. Aquí teniu el seu escrit. Llibres amunt!

Cada setmana tinc una cita ineludible amb un hospital. Afortunadament no tinc cap familiar ingressat enlloc. Simplement, no puc deixar de veure una de les sèries amb més espectadors de Catalunya: Polseres Vermelles. Mai no m’havien enganxat les anatomies de ningú o les urgències televisives… però amb aquests nois i noies no ho puc evitar. He tingut, però, un petit problema de seguiment aquest últim parell de setmanes: m’he topat amb les Nits de guàrdia de la Paula Roc i no he pogut abandonar-lo.

Voleu que ho digui ràpid i malament? Seria alguna cosa així com que heu de canviar les polseres per les bates de metges residents en un hospital. I sí, la trama atrapa com una mala cosa.

La Magda, la protagonista, té diversos problemes. Problemes més o menys amorosos, però a més té una llosa a sobre bastant pesada que és son pare, un metge molt i molt respectat. No hi ha gaire coses pitjors per algú que es vol dedicar a una professió que el fet d’haver de “superar” son pare o sa mare, oi? Oi.

Els altres personatges que giren entorn de la Magda són en Roi -un noi que li fa “tilín” i que la cosa és mútua però…-,  un altre noi que es diu Jan -que no vol dedicar-se al que es dedica, que li fa “tilín” la Magda, la seva companya de pis, i que la cosa és una mica mútua però…-, una noia molt xiroia que es diu Mai -una infermera “happy” i que li fa “tilín” en Jan però… res de res-, i una noia que encara fa batxillerat que està embolicada amb en Roi que es diu Irati –Nosaltres, aquí no cal explicar el “tilín” perquè el que té s’anomena “obsessió”!

Ja ho veieu. Tot això, ben embolicat i molt ben explicat, amb col·laboracions inestimables com la del personatge de la Doloretes fan que les Nits de guàrdia es facin massa curtes.

Però estic d’enhorabona: la novel·la ja té segona part i el TV3 a la carta m’ha salvat la vida (mai millor dit)! Val la pena perdre’s un parell de capítols per llegir llibres com aquest…

El que també val la pena és la pàgina web de Nits de guàrdia: www.nitsdeguardia.com

Nits de guàrdia, de Paula Roc

És molt curiós veure com als escriptors o guionistes a qui els hagués agradat estudiar medicina acaben escrivint una novel·la ambientada en un hospital. Aquest és el cas de l’escriptora barcelonina Paula Roc.

És ben cert, com diu la Mai, una de les protagonistes de Nits de guàrdia, que les històries més intenses es viuen als hospitals. I és que aquest llibre ens explica les històries de cinc personatges relacionats amb el camp mèdic: la Magda, el Jan, el Roi, la Mai i la Irati.

La Magda ve de Lleida per fer les pràctiques mèdiques a Barcelona i aquí coincideix amb el Jan i el Roi, que són metges que estan fent les rotacions com ella, i amb la Mai, que és una infermera.

Els personatges s’aniran relacionant entre ells amb una relació d’amistat i fins i tot d’amor. També cal destacar els diferents casos mèdics que planteja la novel·la.

Una influència molt clara d’aquest llibre és la sèrie americana Anatomía de Grey, ja que s’assemblen bastant les relacions personals entre els diferents personatges i, fins i tot, algun personatge s’assembla a algun d’ells.

Amb un estil molt amè, la novel·la esdevé molt distreta. Destacaria l’escena final: crec que és un moment espectacular!

Amb aquesta novel·la, Nosaltres, us ho passareu molt bé!!!

No us perdeu la pàgina web de Nits de guàrdia: www.nitsdeguardia.com

Totes les opinions de Nits de guàrdia

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir