Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat
Editorial: Edicions 62
Temàtica: Poesia
Col·lecció: Poesia
Nombre de pàgines: 560

Sinopsi de Pagèsiques:

El seu últim llibre de poesia, Obreda (2003), va tenir una acollida excepcional per part de la crítica.
Perejaume és sens dubte un dels artistes més destacats de la seva generació, reconegut a escala internacional; però també és un dels poetes catalans de més relleu en el panorama contemporani. Ho va demostrar amb Obreda (2003), i ho demostra encara més amb Pagèsiques, una obra d'un interès i una qualitat excepcionals, destinada a ser reconeguda com un dels llibres més importants que haurà tingut la literatura catalana almenys en el que portem de segle xxi. A més dels lectors de poesia, els apassionats de la gran literatura i els amants de l'art, també els enamorats de la terra, tots els que senten la relació amb el paisatge com un aspecte imprescindible de la vida, faran de Pagèsiques el seu llibre de capçalera.A part d'un dels artistes contemporanis catalans de més projecció internacional, Perejaume és també un poeta singular i d'una solidesa extrema, un dels grans poetes que tenim actualment. La seva obra en vers és escassa; fins ara, es redueix a dos llibres i prou: Oli damunt paper (1992) i Obreda (2003). Aquest nou volum, titulat Pagèsiques, segueix de prop -però a vuit anys de distància- l'estela de l'anterior. És un llibre encara més llarg que Obreda, però de temàtica similar. S'estructura en vuit seccions ("Pagèsiques", "Els arbres", "Els suros", "El taller", "Bloc de notes" i tres addendes), cadascuna de les quals centra en un aspecte concret el que és, en conjunt, un discurs intens, elaborat i enlluernador al voltant de la intimitat entre el món natural i el llenguatge, viscuda en primera persona per algú que ha fet d'aquesta relació l'eix de la seva vida artística. 
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Pagèsiques

Sant Pol de Mar, 1957. Viu i treballa a Sant Pol de Mar, el seu poble natal, amb el qual l'artista sempre ha estat molt implicat, participant activament en manifestacions reivindicatives, col·laborant en la gestió del seu Museu de Pintura i, fins i tot, reflectint el poble en la seva obra.Pintor autodidacte sense tradició artística familiar coneguda -tot i que hi havia una notòria sensibilitat per l'art-, va estudiar Història de l'Art i a mitj... Llegir-ne més

Altres llibres de Perejaume Borrell Guinart

Fitxa tècnica

Data de publicació: 20/09/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-6849-7 | Codi: 387215 | Format: 13 x 21 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: Poesia | Sentit de lectura: Occidental

Blog

Pagèsiques de Perejaume, un regal formidable

Vaig tenir la sort de veure fa poc una exposició a La Pedrera amb un títol sorprenent: Ai Perejaume, si veies la munió d’obres que t’envolten, no en faries cap de nova!. Es tracta d’una retrospectiva de l’autor Perejaume que romandrà oberta fins al 15 de febrer i on s’hi han recollit desenes d’obres de l’artista dels darrers vint anys.

Bé, doncs, jo crec que la meva admiració va ser tan gran que els Patges Reials (que devien passar per allà) van estar segurs que aquell era el regal que em faria més feliç per Reis i… tal dit, tal fet! El dia 6 al matí Pagèsiques m’esperava al damunt del sofà, amb un paquetet de te, unes monedes de xocolata i – sí, per què negar-ho?- una mica de carbó!

De tot això en fa tot just una setmana i ja us podeu imaginar que amb aquest poc temps no hi ha massa joc per haver-lo llegit sencer. Més si tenim en compte que és un llibre lent, que requereix una lectura pausada i reflexiva, perquè no tot “s’entén a la primera”. Amb això us vull dir que crec que aquestes Pagèsiques m’acompanyaran al llarg de 2012… Si apreta la crisi, ens quedaran els versos! Si l’economia fa perdre el sentit a les coses, l’art en donarà de nou!

Bé, us explico una mica com és el llibre: a la solapa hi llegireu “Els cinc llibres del campPagèsiques, Els arbres, Els suros, El taller i Bloc de notes-”, a la contra d’aquesta preciosa edició, la paraula “Poesia” i, a dins, delícies com aquesta. Tot vostre!

Ara vosaltres, arbres,
poematitzeu-nos.
Que sigueu, vosaltres,
autors nostres.
Aquí ens teniu
perquè -just al revés
del que és costum-
acompliu, en nosaltres,
el vostre ofici de literats.
Som-hi, doncs.

Totes les opinions de Pagèsiques

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir