Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Tòquio blues

Norwegian Wood
Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Traductor: Albert Nolla Cabellos
Nombre de pàgines: 304

Sinopsi de Tòquio blues:

Una obra mestra sobre l'amor a finals dels anys seixanta.

Considerada el clàssic modern per excel·lència de la literatura japonesa, i amb èxit aclaparador arreu del món, Tòquio blues narra l'educació sentimental d'un jove estudiant al Tòquio dels anys seixanta. Introvertit, tímid i seriós, Toru Watanabe s'enamora perdudament de Naoko, una noia continguda i impenetrable, i pateix una crisi postadolescent que el porta a l'aïllament social i a la reclusió. Per sortir-ne, i davant les dificultats de la seva relació amb la Naoko, Toru es llança a un espiral de sexe esporàdic i un dia coneix la Midori, una noia vital, exuberant i plena de vida que revolucionarà el seu món ordenat i tranquil.Tendra, escrita amb to melancòlic i sensual i amb un ritme molt àgil, Tòquio blues és una novel·la rodona i plena d'humor que beu de Salinger, Sylvia Plath i Harper Lee. Amb el Japó contemporani com a teló de fons, i ple d'influències occidentals, Haruki Murakami ens narra, amb una encertada i equilibrada mescla de malenconia i sentit de l'humor, les angoixes adolescents, el desengany del primer amor, la reclusió en un mateix i el trànsit a l'edat adulta."La construcció narrativa de Murakami és exquisida i subtil; tot el que descriu està ple de possibibles significats simbòlics: una camisa estesa al sol, trossos de retalls de paper, un passador de cabell en forma de papallona (...). Malgrat la malenconia metafísica, Tòquio blues també té tots els elements de les millors comèdies", Steven Poole, The Guardian."En aquesta senzilla i trista història d'amor -una història que hauria de garantir a Murakami un nombre de lectors tan ampli com els que té al Japó- hi ha un fascinant retrat de "l'estiu de l'amor" a la japonesa", Jonathan Levi, The Los Angeles Times."L'entrada de Murakami en el camp de la realitat és fascinant i emotiva, i molt encertada. Acosegueix refrenar les seves tendències cap a l'exuberància de la mateixa manera que els seus personatges aconsegueixen reprimir les forces que els governen al seu voltant", Paul Quinn, Times Literary Supplement.

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Tòquio blues

© Ivan Giménez / Tusquets Editores

Haruki Murakami (Kyoto, 1949) és l’escriptor més aclamat i llegit de la literatura japonesa actual. Traduït a cinquanta llengües, amb les seves novel·les ha guanyat premis prestigiosos com ara el Noma, el Tanizaki, el Yomiuri, el Franz Kafka, el Jerusalem Prize o el Hans Christian Andersen. L’any 2011 va ser reconegut amb el Premi Internacional Catalunya, i el 2023, amb el Premi Princesa d'Astúries de les Lletres. Editorial Empúries ha publica...

Llegir-ne més

Fitxa tècnica

Data de publicació: 01/06/2005 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9787-112-9 | Codi: 175059 | Format: 22,5 x 15,1 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA | Traductor: Albert Nolla Cabellos

Blog

Tòquio blues, de Haruki Murakami

Crec que en Haruki Murakami té un do per relatar històries i fer que hi quedis atrapat. Tot i no ser una especial entusiasta d’aquest autor, n’he llegit algunes, però la que us porto avui m’ha sorprès gratament. Els llibres que et desperten els sentits ja ho tenen això!

Tòquio Blues narra la història d’en Toru Watanabe, un noi senzill, introvertit i solitari que acaba enamorant-se de la noia del seu millor amic mort, la Naoko. Els dos, però, s’assemblen massa i aquesta relació acaba abocant el noi a la recerca nocturna de sexe esporàdic. Un dia, però, coneix la Midori i el món sembla canviar quan està al seu costat. Ella és alegre, divertida i abocada a la recerca de qualsevol cosa excitant. Arriba un punt en què en Toru es veu empès a l’aïllament social per poder prendre una decisió sobre la seva vida. I és que arriba un punt en què tots, tard o d’hora, ens hem de fer grans.

En Murakami utilitza un llenguatge senzill i un ritme àgil que fa que no t’adonis que passes i passes pàgines i, de cop, ja has arribat al final. La tria de les paraules fa d’aquest llibre una obra plena de melancolia que farà impossible que no l’aprecieu.

Totes les opinions de Tòquio blues

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir