Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Tot contat

Editorial: Edicions Proa
Temàtica: Infantil
Col·lecció: A TOT VENT
Nombre de pàgines: 368

Sinopsi de Tot contat:

Inclou narracions inèdites
Valentí Puig és un escriptor culte i un home de món curiós que se sent fascinat pel poder brutal de la vida, però també per les febleses dels homes i les dones. Puig ha creat una obra narrativa que és una festa dela intel·ligència, de l'art i de la humanitat. Tot contat aplega els seus relats complets: Dones que fumen (1983), Maniobres privades (1999) i un recull de contes posteriors. Hi trobem l'adúlter en aquella edat fatídica, la prostituta enamorada que treballa de franc, el mitòman esnob, la progre que ingressa en una secta... Valentí Puig és un narrador versàtil, atent tant als instants de felicitat com als símptomes de la desesperació. Pocs narradors com ell detecten i recreen les explosions inesperades de la vida.La ironia civilitzada de Puig, com una forma de protecció davant de la bàrbarie, ha seduït una nova generació de joves lectors.
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Tot contat

© Montse Garriga Grau

Valentí Puig (Palma de Mallorca, 1949) es va donar a conèixer com a prosista amb el dietari Bosc endins (1982) i les narracions de Dones que fumen (1983). Amb més de trenta llibres publicats, la seva obra literària abraça pràcticament tots els gèneres, de la poesia a la novel·la, passant per l'assaig periodístic i literari. L'últim llibre de poemes és Altes valls (2010). En el camp de l'assaig, cal remarcar títols com L'home de l'abric (Premi ...

Llegir-ne més
Informa't de les nostres novetats d'infantil
Apunta't i t'informarem de les nostres novetats més destacades
Carregant...

Fitxa tècnica

Data de publicació: 08/11/2012 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-7588-339-7 | Codi: 171618 | Format: 13 x 20 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: A TOT VENT

Blog

Tot contat, de Valentí Puig

Aquest Tot contat de l’escriptor mallorquí Valentí Puig recull en un sol volum tots els contes escrits anteriorment als llibres Dones que fumen (1983) i Maniobres privades (1999). A més, afegeix cinc relats escrits posteriorment.

De llibres de relats n’hi ha de dos tipus: els que tenen un fil conductor clarament identificat, una temàtica que en certa manera relaciona i agrupa a tots els contes, i els que són un reguitzell de narracions independents entre elles.

I Tot contat pertany a aquesta segona tipologia. Agrupa una sèrie de contes asimètrics pel que fa a extensió -he de dir que, particularment, m’agraden els contes com més breus millor- on s’expliquen diverses situacions que gairebé se’ns presenten a la vida diària, però que amb l’estil d’en Valentí Puig, sovint irònic, s’impregnen d’una naturalesa que les fa singulars i amb uns finals que en alguns casos esdevenen sorprenents i en altres casos romanen oberts.

Un altre punt a destacar d’aquestes situacions o conflictes humans és l’espai on es desenvolupen, podent-los considerar pràcticament un personatge més del relat. Així, seguint les narracions, anem descobrint indrets de Mallorca, Barcelona i Àfrica.

Nosaltres, tingueu a prop Tot contat per a aquells moments en què no pugueu suportar una lectura llarga. Aquelles lectures que, de tant en tant, se’t creuen i no pots avançar. Llavors gaudireu amb aquests relats.

I si a més heu fer un bon regal, ja ho sabeu.

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Totes les opinions de Tot contat

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir