Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Traficants d'ànimes

Els negrers espanyols a l'Àfrica

Gustau Nerín

Editorial: Pòrtic Edicions
Col·lecció: P.VISIONS
Nombre de pàgines: 384

Sinopsi de Traficants d'ànimes:

L'activitat dels negrers espanyols a la costa africana, finalment al descobert.

L’antropòleg Gustau Nerín ha aconseguit posar al descobert l’activitat dels negrers espanyols a la costa africana durant el segle XIX. Entre els negrers, hi havia homes de Cadis, de Màlaga i de Santander, però també de l’Escala, de Sant Feliu de Guíxols, de Vilanova i, sobretot, de Maó. La majoria procedien de riques famílies de mercaders o de capitans de vaixell, però també n’hi havia que eren mariners abandonats pels seus patrons a la costa africana, o fins i tot algun que compaginava el tràfic d’esclaus amb la pirateria. Aquests factors negrers compraven els esclaus a baix preu a la costa africana i els guardaven empresonats en barracots abans d’embarcar-los cap a les plantacions de Cuba, Puerto Rico, Brasil, l’illa de la Reunió, etcètera.

Molts esclavistes van morir a la costa africana: de malària, de disenteria, en enfrontaments armats o, fins i tot, enverinats; uns pocs van quedar-se a l’Àfrica, i d’altres van retornar. Nerín deixa constància d’alguns negrers que van gaudir d’un gran reconeixement social al nostre país. Traficants d’ànimes documenta una realitat incòmoda i punyent sense la qual no s’entén ni la història d’Àfrica ni la nostre.

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Premis

Coneix-ne més sobre Traficants d'ànimes

Premi Carles Rahola d'Assaig.

Fitxa tècnica

Data de publicació: 25/11/2015 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-9809-348-3 | Codi: 10131692 | Format: 14 x 21,5 cm. | Tinta: Mapas integrados en b/n | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: P.VISIONS

Totes les opinions de Traficants d'ànimes

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir