Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Tristesa de la terra

Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Traductor: Jordi Martín Lloret
Nombre de pàgines: 144

Sinopsi de Tristesa de la terra:

El retrat d’un home, Buffalo Bill, devorat pel seu mite, i el de tota una nació, els Estats Units. Ara en català!

«Vuillard desplega tota la seva mestria literària per narrar el passat, el futur i la tristesa de la terra». L’Express

En un estil menys depurat que altres obres posteriors seves, Vuillard exposa en aquest relat el retrat d’un home devorat pel seu mite, i el de tota una nació –els Estats Units– fundada en la massacre dels indis, l’espoli de les terres i en l’espectacle. I ho fa a partir del relat apassionant de la vida de Buffalo Bill, i de com va decidir mantenir viva la seva llegenda de la manera més insospitada i extravagant: va recórrer el món sencer amb la companyia Wild West Show, fent el seu paper, matant els indis, amb bales de foguejament, als quals havia aniquilat en la realitat. Per a l’espectacle va comptar amb indis supervivents que havien vist com mataven les seves famílies i que, a la força o per necessitat, es van veure obligats a reviure l’horror.

Rústica amb solapes
Triar format
Tria el teu format
Comprovar disponibilitat

Sobre l'autor de Tristesa de la terra

© Joel Saget / AFP / Getty Images

Éric Vuillard (Lió, 1968) és escriptor i cineasta. Ha realitzat dos films, L’homme qui marche i Mateo Falcone. És autor de Conquistadors, que va obtenir el Prix Ignatius J. Reilly. També ha merescut el premi Franz-Hessel 2012 i el Valery-Larbaud 2013 per La bataille d’Occident i Congo, el premi Joseph-Kessel 2015 per Tristesse de la terre, el premi Alexandre-Viallatte per 14 de juliol i el premi Goncourt 2017 per L’ordre del dia.

... Llegir-ne més

Continguts extra

Fragment
Tristesa_de_la_terra.pdf
Descarregar 665,32 K

Per què llegirTristesa de la terra

1

Un relat crònica històrica, de l’estil de L’ordre del dia, sobre la massacre dels indis i la pèrdua de les seves terres.

2

Una novel·la esplèndida, amb la qual Éric Vuillard va quedar finalista del Premi Goncourt el 2014 (el va guanyar tres anys més tard amb L’ordre del dia). Premi LIRE millor novel·la curta, i Premi Joseph Kessel.

3

Una manera original i intel·ligent de parlar d'història, apel·lant al present.

Fitxa tècnica

Data de publicació: 02/06/2021 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-7956-1 | Codi: 10276011 | Format: 15 x 23 cm. | Tinta: Integradas en b/n | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: El Balancí | Traductor: Jordi Martín Lloret | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de Tristesa de la terra

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir