Grup62
Rústica sense solapes
Triar format
Format únic

Un home vulgar

Exercicis sobre el punt de vista II: Apòleg

Maria Rosa Ribas Poch

Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí

Sinopsi de Un home vulgar:

Miquel de Palol desplega amb mestria la seva enorme capacitat fabuladora: intriga, erudició i un prodigi d’imaginació literària.

Amb l’encàrrec de la restauració de l’orgue barroc de la localitat de Twerpdyen, Sebastian Bosch arriba a la culminació de la seva carrera professional. A mesura que la feina avança, i encara més quan aquesta es va acabant, tot en la vida de Sebastian sembla encarar-se a finals. Les vicissituds de la vila de Twerpdyen acompanyen les dificultats quotidianes de la vida d’aquest home vulgar, i en confluir-hi palesen un cop més com resoldre-ho tot resulta tan enganyós com no resoldre res. La restauració de l’orgue avança, però poques coses seran tal com les havia previst Sebastian, atrapat entre els problemes burocràtics i la presència de la jove periodista Bettina van Egmont, i el seu conflicte interior. De la mateixa manera que en la restauració de l’orgue els aspectes estètics i filosòfics complementen i donen sentit a les qüestions estrictament musicals, a Un home vulgar el final aparent dels conflictes es deu tant a la lògica elemental de l’existència com a l’inefable poder de les imatges arquetípiques. A Un home vulgar, Miquel de Palol desplega amb mestria la seva enorme capacitat fabuladora: intriga, erudició i un prodigi d’imaginació literària que l’han fet mereixedor del Premi Joanot Martorell 2006.


Miquel de Palol (Barcelona, 1953), poeta i novel·lista, és una de les veus més sòlides i originals del conjunt de les lletres catalanes actuals. Dins la seva llarga trajectòria cal destacar: El porxo de les mirades (1983) –premis Carles Riba i de la Crítica Serra d’Or-, El jardí dels set crepuscles (1989) –premis Joan Crexells, Nacional de Literatura i de la Crítica Serra d’Or- El Quincorn (1998) –premi Sant Jordi-. Un Home Vulgar (2006) ha estat guardonada amb el premi Joanot Martorell.

Rústica sense solapes
Triar format
Format únic

Fitxa tècnica

Data de publicació: 17/10/2006 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-6805-3 | Codi: 10029650 | Format: 23,1 x 2,4 cm. | Presentació: Rústica sense solapes | Col·lecció: El Balancí | Sentit de lectura: Occidental

Totes les opinions de Un home vulgar

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir