Grup62
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

Vaclav i Lena

Haley Tanner

Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Traductor: Joan Puntí Recasens
Nombre de pàgines: 304

Sinopsi de Vaclav i Lena:

«Una novel·la que ha captivat tothom qui l?ha llegit.» Jason Arthur
En el petit univers dels emigrats del barri de Brooklyn, Vaclav i Lena formen un estrany duo. Ell, amb deu anys, és un mag amateur, i ella, amb nou, la seva millor amiga i una magnífica ajudant. Gràcies als esforços de la seva mare, Vaclav ha aconseguit dominar l'anglès. Lena, en canvi, és maldestra amb la llengua i només se sent segura en la intimitat dels seus jocs de màgia. Tots dos semblen destinats l'un a l'altra.Com en un truc cruel, però, un bon dia Lena no acut a l'escola., desapareix sense deixar cap rastre. No serà fins anys després, quan ja són adolescents, que es retrobaran. Ara, Lena és com un planeta i Vaclav com una petita partícula de pols. De nou, però, la seva amistat incondicional es veu amenaçada per les turbulències del passat.En el seu debut literari, Haley Tanner ha sabut construir un món en què l'amor pot sorgir sota les condicions més difícils i en què feliçment mai es pot avançar cap conclusió. Una reflexió sobre la veritat i la mentida o, millor dit, sobre aquelles petites veritats que ens construïm per continuar vivint. 
Rústica amb solapes
Triar format
Format únic
Veure opcions de compra

Fitxa tècnica

Data de publicació: 02/06/2011 | Idioma: Català | ISBN: 978-84-297-6822-0 | Codi: 387121 | Format: 23 x 15 cm. | Presentació: Rústica amb solapes | Col·lecció: El Balancí | Traductor: Joan Puntí Recasens

Blog

Vaclav i Lena

La Mònica se’n estrena -per fi!- al Nosaltres amb Vaclav i Lena, de Haley Tanner. Al principi va semblar que li costava una mica… però al final, li ha agradat molt!

El llibre Vaclav i Lena narra la història d’amor entre aquests dos personatges. Una història que neix quan són dos nens que es troben a Brooklin a inicis de la dècada dels 90, essent ell un aspirant a mag i ella la seva ajudant, i que va creixent mica en mica i es fa adult a l’adolescència quan els dos es retroben vuit anys després.

En Vaclav vol ser prestidigitador i és un individu amb molta facilitat per l’anglès, l’idioma que els seus pares (russos) volen que aprengui per esdevenir un “autèntic home americà”, mentre que la Lena és bastant més tímida, té alguna dificultat a l’hora de relacionar-se amb el seu entorn, i, sobretot, té  la necessitat d’omplir un forat del seu passat: no sap absolutament res dels seus pares, que van desaparèixer d’un dia per l’altre sense deixar rastre quan era molt petita.

Brooklin és l’escenari, primer dels seus jocs de màgia, i després de la recerca que Vaclav i Lena fan en el passat d’ella, intentant descobrir què va passar amb els seus pares a la Rússia postsoviètica de la qual va fugir amb la seva tieta. Tot això, a moments, plantejant escenaris força dramàtics però que val la pena seguir llegint perquè us portaran a un final sorprenent!

Tot i aquest escenari dramàtic que us he plantejat, la màgia entre els dos personatges va creixent a mida que transcorre el llibre fins a construir una història que val molt i molt la pena.

El llibre m’ha agradat, sobretot pel personatge de Vaclav. I és que, després de descobrir el passat de Lena… també fa màgia!

¿Quina? L’haureu de descobrir vosaltres…

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Totes les opinions de Vaclav i Lena

Deixar un comentari
  • La teva valoració
Perquè la valoració sigui visible necessitem que accedeixis al teu compte Accedir