Grup62

Premi Godó de reporterisme i assaig periodístic

El Premi Godó de reporterisme i assaig periodístic convocat per la Fundació Comte de Barcelona i Grup62 fomenta la investigació periodística i obres literàries sobre la matèria.

2015
Guanyador
Li deien pare

El llibre de Carles Porta és el fi del i esborronador relat del que la premsa va batejar com “el cas Castelldans”, per la petita localitat de la comarca lleidatana de les Garrigues que acollia l’autèntica “casa dels horrors”. Un centre d’acollida de nens orfes, un “pare”, David Bonet, que abusa d’ells durant més de 17 anys i ho grava en vídeo, i una frase de Facebook que ho destapa tot. Aquest llibre explica els mateixos fets des de quatre punts de vista diferents: el del policia que ho va investigar, el del nen que va patir més abusos, el del pederasta i el de la presidenta de la fundació que enviava nens al centre d’acollida. No hi ha morbositat, ni judicis, ni justificacions; només els fets sense reserves. Cadascun dels protagonistes parla en primera persona, i la suma configura un relat, autèntic thriller psicològic, que, de tan real, sembla una novel·la.Amb la col.laboració de la Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura.

Història

El Premi de Periodisme d'Investigació Grup Godó i Grup 62 és un guardó creat l'any 2010 pels grups editorials Godó i 62 per reconèixer els treballs periodístics que destaquin en aquest gènere. 

Bases

Descarregar 105,37 K