Fem servir cookies pròpies i de tercers per recopilar informació estadística de l’ús de la nostra pàgina web www.grup62.cat i mostrar a l’Usuari la publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si l’Usuari continua navegant, considerem que n'accepta l'ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.
Tancar
Grup62
Compartir

Premi Marian Vayreda de Prosa Narrativa

2016
Guanyador
La intimitat de les bèsties
Joan Jordi Miralles

Volum de relats llargs, d’ambientació contemporània i d’una modernitat fresca i dinàmica. Joan Jordi Miralles hi explora unes situacions absolutament actuals, de vegades una mica estrambòtiques però sempre interessants i amb una delicadesa i humanitat que colpeix el lector. Els personatges d’aquest llibre són presentats, de fet, com a animals tristos, com a bèsties solitàries. L’habilitat de Miralles és aconseguir obrir el cor, la intimitat, d’aquestes bèsties, tan desorientades com nosaltres, els lectors d’avui, i com potser l’autor. És un llibre que, sense cap mena de dubte, tindrà crítiques altament positives.

Història

El premi Mairan Vayreda de Prosa Narrativa és una de les categories dels Premis Literaris Ciutat d’Olot que són un dels premis literaris en llengua catalana més antics. Es van crear l’any 1967 com a continuació i ampliació del premi Misión que des de l’any 1959 convocava el setmanari olotí d’aquest mateix nom. En la seva primera edició el cartell de premis convocava cinc guardons: Premi Misión (narrativa), Premi Ajuntament d’Olot (narrativa, per a autors locals), Premi Arriba España (reportatges periodístics), Premi de Poesia i Premi Ràdio Olot (guions radiofònics). Al llarg de la seva història, el nombre de premis ha anat variant. L’any 1972 el setmanari Olot-Misión (nom que va prendre Misión a partir de l’octubre de 1965) es va retirar de l’organització per divergències amb la línia dels premis. A partir de any 1980, durant o abans de la festa d’atorgament dels premis, cada any es va retre un homenatge a una persona destacada en la vida cultural olotina. A partir de l’any 2002 l’Ajuntament d’Olot, a través de l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot, va assumir la gestió dels premis.

Llegir-ne més