Grup62

Premi Sant Jordi de novel·la

Des de 1947, el Premi Sant Jordi de Novel·la és un dels més prestigiosos de la llengua catalana.

2021
Guanyador
Morir-ne disset

Ernest Calvo, fill d’una família immigrant vinguda del sud d’Espanya, neix i creix en una ciutat industrial del Vallès Occidental, en la qual s’integra com el més català dels catalans. Mentre va relatant, amb nostàlgia i humor, la seva infantesa i la seva joventut —en què descobreix una cultura i una llengua que el fascinen i l’inquieten alhora—, es confessa autor d’una sèrie d’assassinats comesos entre el període que va del cop d’estat de febrer de 1981 fins als Jocs Olímpics de Barcelona del 92. A partir de la relació amb el seu millor amic, fill d’una família catalana de classe treballadora, humil i honesta, el protagonista s’enfronta a les contradiccions d’una societat en procés de canvi, que es busca a ella mateixa, com el mateix personatge, i que veu amenaçada la seva supervivència. Un relat confessional divertidíssim, audaç i ple de talent narratiu que ens posa davant d’un mirall.

Història

Premi de novel·la en llengua catalana atorgat anualment per la Fundació Enciclopèdia Catalana i Òmnium Cultural i editat per Edicions Proa.
Fou creat el 1947 amb el nom de Premi Joanot Martorell, fins el 1960 quan el canvià per l’actual. El premi és entregat durant la Nit de Santa Llúcia.

Bases

Descarregar 36,88 K