Grup62

Premi Sant Jordi de novel·la

Des de 1947, el Premi Sant Jordi de Novel·la és un dels més prestigiosos de la llengua catalana.

2022
Guanyadora
Les nostres mares

Premi Sant Jordi 2022

La celebració literària d’una generació de dones que són un referent vital.

Què somiava ser la teva mare? Fos el que fos, segurament va haver de quedar al tinter. A les protagonistes d’aquesta novel·la, nascudes durant la dictadura, no els deixen desplegar el seu talent. Però elles planten cara i no s’acoquinen davant de res ni ningú. I amb sororitat i alegria, defugen la gàbia domèstica, mantenen la pulsió artística, s’atreveixen al més impensable per l’amor d’un fill, lideren les lluites veïnals, descobreixen el feminisme i pugen en aquells xàrters a Londres per ser mestresses del seu destí.


Les nostres mares vol honorar la generació que va renunciar als somnis perquè les seves filles sí que poguessin triar.


Després de conèixer aquestes deu poderoses dones, ens adonarem d’una cosa extraordinària: que malgrat que sempre es reconeguin només les figures masculines, resulta que els autèntics referents de vida eren elles, les
nostres mares.

Història

Premi de novel·la en llengua catalana atorgat anualment per la Fundació Enciclopèdia Catalana i Òmnium Cultural i editat per Edicions Proa.
Fou creat el 1947 amb el nom de Premi Joanot Martorell, fins el 1960 quan el canvià per l’actual. El premi és entregat durant la Nit de Santa Llúcia.

Bases

Descarregar 69,98 K