Grup62

Premi Sant Jordi de novel·la

Des de 1947, el Premi Sant Jordi de Novel·la és un dels més prestigiosos de la llengua catalana.

2023
Guanyador
Confeti

«Aqueta novel·la és un regal als lectors» Màrius Serra, La Vanguardia

"Els optimistes ho veuen tot de color rosa i els pessimistes ho veuen tot negre. Entre els dos colors, vivim envoltats d'il·lusions, somnis, esperances, malentesos, enveges, trampes." Amb aquestes paraules el narrador de Confeti ens avança la seva motivació per escriure: demostrar que gran part de l'existència humana és una ficció feta a mida. I com a periodista d'espectacles, troba en la figura de Xavier Cugat la inspiració ideal. El músic català va dedicar tota la vida a ser feliç i famós a qualsevol preu, sempre gràcies a allò que l'apassionava: les caricatures, les orquestres, les pel·lícules, els matrimonis amb dones guapes i joveníssimes, els chihuahues...

Amb una prosa elegant i enèrgica com el ball de Fred Astaire, tocada d'un humor fi, Jordi Puntí ens fa viatjar de Nova York a Hollywood, de l'Havana a l'hotel Ritz de Barcelona. Així, al llarg de tot un segle turbulent i fantasiós, llegim les peripècies de dos homes que van ser amics potser per conveniència, en un joc de miralls en què la imaginació conviu amb la voluntat de ser immortal, etern.

Història

Premi de novel·la en llengua catalana atorgat anualment per la Fundació Enciclopèdia Catalana i Òmnium Cultural i editat per Edicions Proa.
Fou creat el 1947 amb el nom de Premi Joanot Martorell, fins el 1960 quan el canvià per l’actual. El premi és entregat durant la Nit de Santa Llúcia.

Bases

Descarregar 69,98 K