Grup62
Iolanda Batallé Prats
 ©Francesc Orteu Guiu
©Francesc Orteu Guiu

Iolanda Batallé Prats

Iolanda Batallé Prats, escriptora, editora i directo­ra. Va estudiar filologia anglesa a les universitats de Barcelona i Southampton, i un MBA a ESADE i a la Berkeley Haas. També va fer cursos de literatura i llengua a les universitats de Braga i Niça. Durant els anys noranta va treballar com a traductora i intèr­pret al Gran Teatre del Liceu, va col·laborar amb La Fura dels Baus i també en diferents projectes de des­envolupament a l’Argentina, Sud-àfrica, l’Índia i el Marroc, i escrivia a El Observador sobre dansa, viat­ges, teatre i literatura. Va estudiar també escriptura creativa i antropologia de les emocions a la Univer­sitat de Berkeley, Califòrnia, va ser professora de lite­ratura a Los Angeles, professora d’anglès a l’Escola Oficial d’Idiomes de Girona i a la de Barcelona (Drassanes) i va ser directora del dominical del Diari de Girona.

A partir del 2001 va treballar com a editora i cap de premsa a Galaxia Gutenberg i Random House i del 2009 al 2018 va dirigir la divisió editorial de lli­breries del grup Enciclopèdia Catalana, on va reflo­tar l’històric segell de La Galera i en va crear de nous, com ara Bridge o el prestigiós :Rata_. Des de fa vint anys col·labora amb diferents programes de ràdio. També dona classes d’edició, creació de marca, es­criptura i lideratge als màsters d’Edició i de Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra i a la Uni­versitat de València.

Des del 2018 és la directora de l’Institut Ramon Llull, que té com a missió la projecció al món de la llengua i la cultura catalanes. És autora del recull de contes El límit exacte dels nostres cossos i de dues novel·les, La memòria de les formigues i Faré tot el que tu vul­guis, que va guanyar el Premi Prudenci Bertrana 2013.

A Atreveix-te a fer les coses a la teva manera com­parteix la seva experiència liderant equips.

(Twitter) @iolandabatalle
(Instagram) ibatalle

Premis

Premi Prudenci Bertrana Guanyador Edició 2013 Saber-ne més

Bibliografia de Iolanda Batallé Prats

Carregant...