Grup62
Karin Smirnoff
 ©Thron Ullberg
©Thron Ullberg

Karin Smirnoff

Karin Smirnoff (1965), fotògrafa i periodista de formació, dirigia la petita empresa familiar dedicada a la fusta fins que amb cinquanta-quatre anys va decidir reprendre el seu amor per les lletres i matricular-se en un curs d’escriptura creativa a la Universitat de Lund. Allà va escriure, l’any 2018, el que seria el seu debut, Jeg tog ned til bror (El meu germà), primera part de la seva celebrada trilogia literària, que va acabar el 2020. La sèrie va tenir una acollida magnífica entre els lectors, amb més de 700.000 exemplars venuts, a més d’obtenir crítiques magnífiques. També va ser nominada al premi August.

La sèrie Millennium va néixer el 2005 de la mà de Stieg Larsson, que va morir tràgicament d’un atac de cor pocs dies després d’entregar al seu editor el tercer volum de la sèrie. No va arribar a veure l’èxit global que van aconseguir les seves tres novel·les, Els homes que no estimaven les dones, La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina i La reina al palau dels corrents d’aire.

L’any 2015, David Lagercrantz va ser escollit pels hereus de Larsson per continuar la sèrie amb les novel·les El que no et mata et fa més fort, L’home que perseguia la seva ombra i La noia que va viure dues vegades.

Karin Smirnoff recull el testimoni dels seus predecessors i és l’encarregada de donar continuïtat, amb Les urpes de l’àguila, a una sèrie que, publicada a més de 50 països i amb més de 105 milions de lectors a tot el món, s’ha convertit en un dels fenòmens literaris més destacats de la història de la literatura contemporània.

Bibliografia de Karin Smirnoff

Carregant...