Grup62
Kirmen Uribe
1970
 ©Ricky Davila
©Ricky Davila

Kirmen Uribe

1970
Kirmen Uribe (Ondarroa, Biscaia, 1970) és un dels màxims renovadors del panorama literari actual en llengua basca. La publicació, el 2001, del llibre de poemes Bitartean heldu eskutik (Mentrestant dóna'm la mà, Premi de la Crítica) va significar una «revolució tranquil·la» en l'àmbit de la literatura basca. S'ha convertit en un dels llibres de poesia més llegits en llengua basca i s'ha traduït al castellà, al francès i a l'anglès. La versió anglesa va ser premiada pel Pen American Center com a finalista al millor llibre de poesia traduït als EUA el 2007.Llicenciat en Filologia Basca a Vitòria, Uribe va cursar estudis de postgrau de Literatura Comparada a Trento (Itàlia). És autor de projectes multimèdia que combinen la literatura amb diferents disciplines artístiques, en col·laboració amb músics i artistes plàstics i audiovisuals. Ha participat en nombroses trobades internacionals de literatura i ha publicat entrevistes de gran prestigi com el The New Yorker. Bilbao-New York-Bilbao (2008) és la seva primera novel·la i ha merescut el Premi Nacional de Narrativa, el Premi de la Crítica d'Euskadi i el Premi dels Llibreters d'Euskadi. 

Bibliografia de Kirmen Uribe

Continguts extra de l’autor

PDF
"La reconciliación en Euskadi exige reconocer lo que aquí ha pasado". Entrevista a Kirmen Uribe en El Correo Español (27/02/2011)
Descarregar 556,26 K
"Si de algo me ha servido el éxito es para saber quiénes son mis amigos de verdad". Entrevista a Kirmen Uribe, en Diario Noticias de Álava (05/12/2010)
Descarregar 914,56 K

Enllaços relacionats

Web oficial
Carregant...